Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Douăzeci și trei de persoane din Buzău, suspectate că ar fi luat credite în baza unor documente false, sunt cercetate de către polițiști

politie bun

Douăzeci şi trei de persoane din Buzău, suspectate că ar fi luat credite în baza unor documente false, sunt cercetate de către poliţişti. Anchetatorii au făcut mai multe percheziţii, la persoanele bănuite de înşelăciune. Bănuiţii nu au achitat ratele aferente.

”În ziua de 29 martie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au efectuat 5 percheziţii domiciliare la persoane bănuite de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals”, anunţă, joi, Poliţia Buzău, conform News.ro.

Sursa citată a precizat căactivităţile s-au desfăşurat în baza mandatelor emise de Judecătoria Buzău şi au vizat 23 de persoane, cu vârste cuprinse între 23 şi 50 de ani, din municipiul Buzău şi mai multe comune ale judeţului.

”Din cercetările efectuate de către poliţişti s-a stabilit că, în perioada 2018-2022, bănuiţii ar fi întocmit şi ar fi folosit adeverinţe false de venit, din care ar rezulta că aceştia erau angajaţi ai 17 societăţi comerciale, obţinând în acest fel credite de la diferite case de ajutor reciproc, cu sediul social în Buzău”, a mai transmis sursa citată.

Poliţiştioi au stabilit că persoanele nu ar fi fost angajate la societăţile respective, astfel că în evidenţele instituţiilor specializate nu figurau ca angajaţi.

”Mai mult, în urma primirii contravalorii creditelor, bănuiţii nu ar fi achitat ratele aferente acestuia. Prejudiciul a fost estimat la peste 200.000 de lei”, a mai transmis IPJ Buzău.

În urma percheziţiilor au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor documente şi tehnică de calcul utile soluţionării cauzei.

Totodată, în baza mandatelor de aducere au fost conduse în vederea audierii la sediul poliţiei 10 persoane.

”Poliţiştii continută cercetările, sub coordonarea parchetului, pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnatură privată, şi uz de fals în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale şi pentru recuperarea prejudiciului”, se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.