Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dovada faptului că IPS Teodosie chiar a vrut să accepte 'Mana cerească', cu tot cu șpaga implicită

teodosie mana cereasca

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, este urmărit penal de Direcţia Naţională Anticorupţie pentru cumpărare de influenţă, în timp ce consilierul cadrul Arhiepiscopiei este suspectat de complicitate la această infracţiune.

Totul pornește de la un reportaj al jurnaliștilor de la Recorder, realizat împreună cu preotul Petrică Leașcu. Preotul, care are și o firmă de construcții care lucra în special în domeniul construcției sau refacerii de biserici, a încercat să demonstreze cum preoții din cadrul Bisericii Ortodoxe nu au nicio problemă să ofere mită pentru finanțările obținute.

Concret, preotul Petrică Leașcu a mers la mai mulți oficiali și pretindea că are posibilitatea să acceseze suma de 800.000 de lei de la Secretariatul de Stat pentru Culte, pentru a finanța reparații la bisericile din județ. Singura condiție impusă era ca din cei 800.000 de lei, prin diverse manervre, firmei lui Petrică Leașcu să îi revină un comision de 20%, adică 160.000 de lei.

Petrică Leacșu a obținut o audiență și la ÎPS Teodosie, iar în momentul în care i-a expus schema de finanțare, arhiepiscopul Tomisului a fost mai mult decât încântat. Preotul i-a explicat lui Teodosie și faptul că din suma de 800.000 de lei, un procent de 20% nu vor fi utilizați pentru lucrări ci vor constitui șpaga pentru el.

ÎPS Teodosie nu doar că n-a avut nimic de contestat, ba chiar i se părea firesc să existe un ”comision”: ”Da, da, da”, a aprobat ÎPS Teodosie.

”Asta este mană cerească ce spuneți dumneavoastră”, a fost reacția lui ÎPS Teodosie când a auzit că obține finanțarea.

Dovada că ÎPS Teodosie a marjat la plan

Arhiepiscopia Tomisului a încărcat o solicitare de finanțare prin intermediul platformei Secretariatului de Stat pentru Culte în data de 27 iulie 2023 pentru “lucrări de intervenție în primă urgență punere în siguranță monument istoric - palatul arhiepiscopal”, având atașat un deviz în valoare 701.985 lei.

Această cerere a fost retrasă în data de 01.09.2023 de către Arhiepiscopia Tomisului, întrucât a reușit să identifice, conform solicitării primite, o altă sursă de finanțare.

Astfel, Secretariatul de Stat pentru Culte nu a acordat niciun sprijin financiar acestei solicitări.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.