Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Dovada' invocată de Rusia: 'Mesajul premierului britanic confirmă implicarea în exploziile de la Nord Stream'

infoactual.ro
Nord Stream gaze

Atacurile asupra Nord Stream au fost benefice pentru Statele Unite, iar britanicii au luat parte la planificarea lor, a declarat Nikolai Patrushev, secretarul Consiliului de Securitate (SB), vorbind joi la o reuniune a secretarilor consiliilor de securitate ale CSI.

El a amintit că, literalmente, din primele minute după rapoartele privind exploziile de pe gazoductele Nord Stream 1 și Nord Stream 2, a fost lansată o campanie activă pentru a da vina pe Rusia. "Cu toate acestea, este evident că principalul beneficiar al acestor atacuri teroriste este Statele Unite, iar reprezentanții forțelor navale britanice au luat parte la planificarea și punerea lor în aplicare, potrivit Ministerului rus al Apărării", a subliniat Patrushev, relatează TASS.

Potrivit acestuia, este imposibil să nu se acorde atenție mesajului SMS, care la acea vreme premierul britanic Liz Truss imediat după explozia conductelor de gaz i-a raportat secretarului de stat american Anthony Blinken că "totul se face".

În general, a remarcat secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Statele Unite, folosind cele mai moderne tehnologii, formează un câmp informațional „profitabil pentru sine, acționând ca organizatori ai campaniilor de denigrare și transferând responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă cu alți membri ai comunității internaționale.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.