Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dr. Anthony Fauci critică dur decizia decizia Marii Britanii de a aproba vaccinul Pfizer: 'Nu cred că acest lucru va schimba cu mult situaţia actuală'

CNBC
Anthony Fauci

Dr. Anthony Fauci, principalul expert epidemiologic din SUA, a criticat viteza cu care au aprobat autorităţile de reglementare din Marea Britanie vaccinul anti-COVID-19 al celor de la Pfizer şi BioNTech, scrie Business Insider, conform Mediafax.

„Dacă vă grăbiţi şi acţionaţi superficial, oamenii nu îşi vor dori să se vaccineze. Statele Unite au, cu ajutorul Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente (FDA), cele mai ridicate standarde în ceea ce priveşte abordările normative”, spune Anthony Fauci.

„Marea Britanie nu s-a mişcat la fel de minuţios. Au obţinut un avantaj de câteva zile. Nu cred că acest lucru va schimba cu mult situaţia actuală.”

Rareș Bogdan, atac la adresa guvernării PSD în ziua alegerilor: 'Am votat pentru ca niciodată să nu se mai întâmple așa ceva'

Guvernul britanic a declarat pe 2 decembrie că a acceptat recomandarea MHRA (Autoritatea de Reglementare a Medicamentelor şi Produselor Medicale) de a utiliza vaccinul creat de Pfizer şi BioNTech, devenind astfel prima ţară care a luat o astfel de decizie în contextul pandemiei de coronavirus.

Autorităţile vor putea distribui în primă fază 10 milioane de doze, urmând să primească în următoarele zile o tranşă de 800.000 de doze, suficient pentru a imuniza aproximativ 400.000 de persoane.

FDA va evalua pe 10 decembrie vaccinul şi – cel mai probabil – va aproba cererea de utilizare de urgenţă într-un interval de câteva zile.

De asemenea, liderii Uniunii Europene a criticat decizia britanicilor, declarând că procedurile întreprinse de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) se bazează pe un set mai amplu de dovezi şi reprezintă „cel mai eficient mecanism de reglementare pentru a le acorda cetăţenilor UE un vaccin sigur şi eficient”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.