Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dr. Simin Aysel Florescu, despre cazurile de gripă: Au început puţin mai devreme decât anii trecuţi

everydayhealth.com
raceala gripa boala

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Capitală, dr. Simin Aysel Florescu, a afirmat că au început să apară cazuri de gripă mai devreme decât în anii trecuţi, când se înregistrau pe la sfârşitul lunii ianuarie şi februarie. Ea a menţionat că nu sunt multe cazuri de gripă, dar sunt mai multe decât se aşteptau cadrele medicale în această perioadă, potrivit news.ro

Simin Aysel Florescu, a fost întrebată marţi, la Medika Tv, despre cazurile înregistrate în această perioadă în spital şi dacă sunt şi persoane diagnosticate cu gripă.

“Da, şi la adulţi şi la copii. Au început puţin mai devreme decât anii trecuţi. Noi eram obişnuiţi cu cazuri de gripă să vină pe la sfârşitul ianuarie, spre februarie. Dar văd că deja de o lună au început să ţârâie cazurile de gripă unul după unul. Nu sunt multe, dar sunt mai multe decât ne aşteptam. Şi la adulţi şi la copii.  Deci, semnalul este că vaccinarea antigripală nici aia nu s-a făcut”, a afirmat Simin Aysel Florescu.

Ea a mai fost întrebată dacă se înregistrează şi cazuri de Covid.

“Mai puţine, din fericire, avem însă în continuare şi mai ales la vârstnici, din păcate. Vârstnici care îşi negligează simptomatologia şi stau pe acasă cam mult şi ajung deja după acea perioadă în care poţi să le administrezi un tratament foarte eficient antiviral şi ajung să stea prin spital cu bronhopneumonie. Din păcate, noi, ca naţie, avem nefericitul obicei de a uita foarte repede lucrurile, sau dacă nu se mai vorbeşte la televizor, nu înseamnă că nu mai există. Lucrurile există şi trebuie să se întâmplă la fel ca şi până acum, adresare rapidă la doctor, testare rapidă, tratament rapid şi stare de sănătate. Adică de ce este aşa de greu să facem lucrurile astea?”, a mai declarat Simin Aysel Florescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.