Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea, asteptat la ICCJ

dragnea

Vicepremierul si presedintele executiv al PSD Liviu Dragnea este asteptat joi la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), intr-un nou termen de judecare al dosarului Referendumului.

Dragnea este unul dintre cei100 de inculpati acuzati in dosar de fraudarea alegerilor de la referendumul din 2012 pentru demitrea presedintelui de la acea vreme, Traian Basescu.

La termenul anterior din 24 octombrie 2014 au fost audiati peste 300 de martori din judetele Olt, Gorj, Teleorman si Vrancea, toti adusi cu mandat de procurori. Majoritatea au marturisit atunci procurorilor ca desi figureaza pe listele de votanti, ei nu au participat la alegeri, iar altii au precizat ca membrii ai familiilor lor care figurau si ei ca votanti nu aveau cum sa isi exprime votul pe listele din tara pentru ca se aflau in strainatate.

În acest dosar, soţii Marius Marinel şi Simona Cristina Preduţ au fost judecaţi separat de ceilalţi 73 de inculpaţi, prin procedura simplificată, după ce şi-au recunoscut vinovăţia. La 2 iulie, instanţa supremă i-a condamnat pe cei doi la câte un an şi patru luni de închisoare cu suspendare şi le-a stabilit acestora un termen de încercare de trei ani şi patru luni, informeaza Adevarul.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.