Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea atacă după numirea lui Cioloş de la TVR: 'Au realizat un binom foarte eficient'

radiocluj.ro
dragnea dancu

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, după ce reprezentantul Guvernului în CA al TVR, George Orbean, a fost propus preşedinte - director general al instituţiei, că Executivul şi-a asumat răspunderea rezolvării problemei televiziunii publice şi nu este nevoie de modificarea legislativă privind intrarea în insolvenţă a SRTv.

"Aici nu e vorba de mulţumire, constat că Guvernul, în frunte cu premierul Dacian Cioloş, şi-a asumat răspunderea în ceea ce priveşte problema TVR. Preşedinte-director general este reprezentantul Guvernului, domnul Orbean, propus de Dacian Cioloş, asta înseamnă că a avut încredere în dumnealui, deci au realizat un binom foarte eficient şi problema TVR va fi discutată la Guvern şi va fi rezolvată de către Guvern", a afirmat Dragnea, la Parlament, întrebat în legătură cu situaţia de la TVR. El a adăugat că nu crede că mai este nevoie de proiectul de lege iniţiat de Călin Popescu-Tăriceanu referitor la intrarea TVR în insolvenţă.

"Nu ştiu dacă mai e nevoie (de proiectul privind intrarea TVR în insolvenţă - n.r.) sau nu ştiu dacă ne mai putem permite, pentru că ce ar mai face noul preşedinte şi director general al TVR dacă intră în insolvenţă? Rămâne spectator, pentru că acolo vine un administrator şi tot Parlamentul să stea degeaba? Eu cred că trebuie să dăm şansa premierul Cioloş, care l-a susţinut pe acest domn, să rezolve problema de la TVR", a mai spus Dragnea.

Acesta a arătat că, din punctul de vedere al PSD, modificarea ca TVR să intre în insolvenţă este suspendată. "Din punctul nostru de vedere, da, pentru că noi aşteptăm cu înfrigurare şi cu multă speranţă ca noul preşedinte - director general să rezolve problema de la TVR, sigur cu sprijinul masiv al Guvernului şi probabil şi al Preşedinţiei, nu ştiu", a arătat Dragnea. Noul Consiliu de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune l-a propus marţi pe George Orbean pentru funcţia de preşedinte-director general al instituţiei. Comisiile de cultură ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au dat aviz negativ, marţi, acestei propuneri. Preşedintele-director general al SRTv ar putea fi votat miercuri de plenul reunit, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.