Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea face senzaţie într-o nouă vizită de lucru din care a atacat Ambasada SUA/ FOTO

dragnea vaca

Un fost CAP din perioada comunistă din localitatea Curtici, transformat într-un complex agrozootehnic unde sunt crescute 1.400 de capete de bovine pentru carne şi lapte şi 22.000 de porci, a fost vizitat joi de preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, însoţit de miniştrii agriculturii, Petre Daea, şi economiei, Mihai Fifor.

Combinatul a luat fiinţă în 1991, pe structura fostului CAP Lumea Nouă, pornind la drum cu 75 de membri fondatori şi 234 hectare de teren, pentru ca în prezent să exploateze peste 5.000 de hectare de teren, aflate în proprietatea a 2.500 de membri asociaţi.

Vezi şi: Procurorii, ca Farfuridi. Sorina Matei: 'Nu legiferează DNA, PG, DIICOT, judecătorii, ambasadele, decoraţiile CIA'

Societatea agricolă se ocupă de cultura plantelor - grâu, porumb, rapiţă, floarea-soarelui, furaje, folosite în hrănirea celor peste 1.400 de vaci de carne şi de lapte pe care de deţine şi a celor peste 22.000 de porci. În plus, afacerea, ce a ajuns la o cifră anuală de peste 60 de milioane de lei, s-a extins în domeniul produselor de panificaţie şi mezelurilor. 

Directorul general al combinatului, Dimitrie Muscă, le-a prezentat invitaţilor mai întâi ferma de vaci, explicându-le diferenţa dintre vacile de lapte şi cele de carne, pentru ca mai apoi să fie vizitate abatorul şi fabrica în care se produc mezelurile. 

Liviu Dragnea a spus că, în opinia sa, potenţialul zootehnic al României este uriaş, idee susţinută şi de ministrul agriculturii.

Am susținut mereu că #Agricultura trebuie să devină o #prioritate națională. De aceea, am acordat o mare atenție acestui domeniu.

Vezi şi: Lovitură GREA la CNAS. Pe cine vizează procurorii anticorupţie

"Am început prin a acorda subvențiile la timp, apoi am acordat subvenții pentru crescătorii de animale, pentru fermele de porci și vaci, pentru cei care își asumă riscul de a crește eficiența muncii agricole prin integrarea zootehniei și prelucrarea cărnii pe lanțul de producție. Pentru ca #modele ca cele ale inginerului Muscă sau ale tânărului inginerului zootehnist Taședan să fie extinse pe o scară cât mai mare. Pentru că ele reprezintă #viitorul!", a scris Dragnea pe Facebook, după vizită.

În timpul vizitei, Dragnea a susţinut şi o declaraţie în care a atacat felul în care ambasadele comentează deciziile interne şi intervenţiile diplomaţilor în beneficiul unor firme străine. Detalii AICI!

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.