Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea, în scandalul casei pierdute de familia Iohannis, ATENȚIONARE pentru Teodorovici și Mișa: Le cer să lase glumițele și să acționeze!

Liviu Dragnea ICCJ

Preşedintele PSD a intervenit, duminică, în controversa dintre ministrul de Finanțe și șeful ANAF pe imobilul din Sibiu pierdut în instanță de familia lui Klaus Iohannis. Liviu Dragnea a spus un membru al Guvernului trebuie să vină cu proceduri clare."Asta se aşteaptă, nu glumiţe”,a conchis Dragnea.

Fost procuror DNA, dezvăluiri halucinante din interiorul instituţiei: Kovesi îşi acuza subordonaţii că 'se plimbă pe la sediile PSD'

Liderul PSD a spus că aşteaptă în continuare un răspuns foarte clar privind subiectul imobilului pierdut în instanţă de familia lui Klaus Iohannis.

"Eu am cerut public, dacă mai țineți minte, că de aici a început. Am cerut public și cer în continuare să nu stea inactivi în a recupera la bugetul statului această sumă, care normal că a fost stabilită printr-o hotărâre de instanță că a fost încasată necuvenit. Adică un folos necuvenit pentru familia respectivă, Iohannis. Nu asta așteaptă românii, ca ministrul de Finanțe să îl certe pe șeful ANAF. Noi o să avem o discuție săptămâna aceasta. Eu nu știu cine trebuie să ceară înscrierea în Cartea Funciară, dar nu cred că poate fi ANAF. Adică reprezentantul statului nu poate să fie ANAF. Poate este Ministerul de Finanțe. Dar, repet, nu asta așteaptă oamenii. Oamenii așteaptă să vadă care este soluția sau să se spună domnule, uite domnul Iohannis se ascunde în spatele unor găselnițe avocățești, în spatele unor chichițe juridice, în spatele nu știu cui, și se folosește de asta ca să nu dea banii statului român. Astea trebuie spuse foarte clar, în cleștar. Trebuie explicate. Nici eu nu mă așteptam la asta și nu sunt foarte bucuros că a apărut această dispută. Eu aștept, ca președinte al partidului, ca președinte al Camerei Deputaților și ca cetățean român, un răspuns foarte clar. Acolo discutăm de câteva sute de mii de euro care trebuiau să ajungă la statul român de câțiva ani de zile și nu ajung", a declarat Liviu Dragnea, la România Tv.

SONDAJ CURS - Partidele susţinute de români, în fiecare regiune istorică. Opţiunile rural/urban

Liderul PSD a precizat, cu referire la ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, care i-a transmis șefului statului să meargă la ANAF să ceară un cont în care să vireze banii din chirii, că un moderator de emisiune poate face orice glumă, însă un membru al Guvernului trebuie să vină cu măsuri clare.

"Sunt 100 de variante (unde ar putea fi folosiți banii -n.r.), dar trebuiau să ajungă la statul român. De la cine? De la cineva care dă lecții de morală? Și care sigur mai are și o plângere penală despre care nu se vorbește nimic. Pe această speță. Unde este? La DNA. Eu mă abțin. Nu vreau să dau replici sau răspunsuri domnului ministru de Finanțe, dar nu este comentator de televiziune. Este liber să facă orice glumă sau să dea orice sugestie. Un membru al Guvernului trebuie să vină cu proceduri foarte clare care sunt initiate sau trebuie să fie initiate sau să spună care este situația și care sunt așteptările. Asta se așteaptă. Nu glumițe", a conchis Liviu Dragnea.

Vineri, Eugen Teodorovici a anunțat că săptămâna viitoare va avea o discuţie cu premierul Viorica Dăncilă şi cu președintele ANAF, Ionuţ Mişa, pentru a pune capăt controversei pe tema imobilului din Sibiu pierdut în instanţă de familia preşedintelui Klaus Iohannis.

Vezi şi: Cum să NU te îngraşi în concediu: Un dublu campion naţional de Culturism şi Fitness dezvăluie soluţia

Ministrul Finanţelor şi președintele ANAF s-au contrat în ultimele zile referitor la casa din Sibiu pierdută în instanţă de familia preşedintelui Klaus Iohannis. Eugen Teodorovici a anunțat inițial că aşteaptă, în scris, de la Ionuț Mișa motivul legal pentru care Fiscul nu a cerut la Cartea Funciară ca locuința să treacă în administrarea statului. Ionuţ Mişa a precizat că ANAF nu poate executa o creanţă dacă nu primeşte un titlu de la ministerul Finanţelor. Ulterior, Teodorovici anunța că Fiscul nu are nevoie de emiterea unui astfel de titlu de la minister pentru că nu este vorba de o creanță. Anterior, ministrul anunța că suma cumulată care ar urma să fie obţinută de la cei trei chiriaşi ai imobilului din Sibiu care a aparţinut preşedintelui Klaus Iohannis este de peste două milioane de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.