Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea, interviu în presa americană: 'Cel mai puternic politician din România spune că lupta anticorupţie a mers prea departe'

Inquam Photos / Octav Ganea
dragnea dna

Liviu Dragnea a acordat marţi, 10 mai, un interviu agenţiei americane de presă The Associated Press. Liderul PSD, numit de jurnaliştii de peste ocean "cel mai puternic politician din România", susţine că lupta anticorupţie a mers prea departe. Agenţia americană nu uită să menţioneze că Dragnea a fost împiedicat să devină prim-ministru de condamnarea penală.

Liviu Dragnea, şeful Partidului Social Democrat, la guvernare în România, a declarat într-un interviu pentru The Associated Press că după ce ani de-a rândul politicienii scăpau după ce luau mită, agenţia anticorupţie din România a mers prea departe în urmărirea oficialilor guvernamentali suspectaţi de luare de mită, abuz în serviciu şi alte fapte ilegale, se arată în articolul din presa americană.

Vezi şi: Liviu Dragnea, de partea lui Trump în problema iraniană: Liderul PSD consideră 'pripite' criticile Germaniei, Franţei şi Marii Britanii/ The Associated Press

"A fost o perioadă de mulţi ani în care, de obicei, oricine era la putere nu era investigat. Am ajuns acum în cealaltă extremă, unde toţi cei din clasa politică ar trebui acuzaţi, urmăriţi, investigaţi şi trimişi în judecată", a declarat Dragnea.

Agenţia americană aminteşte nu doar de condamnarea lui Dragnea, ci şi de cel mai recent dosar al său. Liderul PSD şi-a susţinut nevinovăţia în interviul de marţi şi a declarat că va "lupta până la sfârşit" pentru a dovedi acest lucru. În schimb, Dragnea a refuzat să comenteze pe tema unei eventuale candidaturi la alegerile prezidenţiale din 2019.

În acuzaţiile sale la adresa DNA, Dragnea a amintit de cazul judecătorilor de la ÎCCJ, printre care şi judecătoarea Bîrsan, care au fost achitaţi definitiv, după patru ani în care au fost suspendaţi din magistratură din cauza acuzaţiilor de corupţie. "Cine le va da acei ani înapoi?", a afirmat liderul PSD.

Dragnea a mai declarat că, în opinia sa, România va găsi treptat "o abordare corectă, legală şi constituţională" pentru lupta împotriva corupţiei.

The Associated Press aminteşte de tentativa PSD de schimbare a legii penale, prin OUG 13, care a dus la proteste de stradă de amploare.

Cu referire la legile justiţiei, Liviu Dragnea spune că Uniunea Europeană şi diplomaţii au examinat proiectele şi au ajuns la concluzia că "nu afectează independenţa sistemului judiciar".

Liderul PSD a insistat că partidul său este unul "eurofil", care susţine conceptul UE. În acelaşi timp, Dragnea a declarat că România şi alte ţări din Europa de Est sunt "îngrijorate" cu privire la proiectul Europei cu "doua viteze", care lasă în spate naţiunile mai sărace, în timp ce naţiunile bogate primesc beneficii.

Liviu Dragnea le-a spus jurnaliştilor americani că românii nu ar trebui să uite beneficiile şi fondurile care vin la pachet cu apartenenţa la UE. "În acelaşi timp, pentru noi este important ca principiul coeziunii să fie respectat şi diferenţele de dezvoltare să nu se accentueze, ci să fie diminuate", a mai declarat Dragnea.

Vezi și: Minunea coacăzelor negre: Te ajută să slăbeşti, să ai un ten frumos şi previn îmbătrânirea .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.