Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea 'julit' rău cu `ANTIDEFĂIMAREA` pe Facebook. Reacția lui: A șters tot!

www.dailymail.co.uk
facebook

Președintele PSD Liviu Dragnea o dă înainte cu Legea antidefăimare... sau Legea Toleranței așa cum spun toți membrii PSD prelucrați pentru munca de partid. A crezut că e mai bine să își explice gestul și pe Facebook acelor internauți care nu pricep că el le vrea binele și ca amenzile trecute în lege sunt întru îndreptarea lor.

Ce a urmat? Potop de DEFĂIMARE. Atât de tare a fost reculul încât șeful PSD a șters toate comentariile defavorabile.

La fiecare postare a liderul PSD au apărut zeci de comentarii cu injurii sau cu trimiteri la fotografii nu foarte magulitoare pentru Liviu Dragnea. Peste 3.000 de oameni i-au scris, unii injurios, despre proiect.

Întrebat de ce a recurs la acest gest, Dragnea a declarat, pentru ProTv: ”Mi-era foarte greu să răspund la 3000 de comentarii, mai important e să prezint care e realitatea''.

Vineri dimineață, la ora publicării acestei știri, sunt peste 700 noi comentarii la postarea lui Dragnea.

Șeful PSD a scris despre Legea defăimării că lasă "liber la criticat politicieni şi oameni de afaceri".

"Astfel, legislaţia nu doar permite, ci şi garantează libertatea de exprimare. Ordonanţa, pe care - repet - noua lege nu o anulează, garantează dreptul la libertatea de gândire, conştiinţă şi religie, precum şi dreptul la opinie şi exprimare", a scris Liviu Dragnea.

____

Reamintim ca, marti, deputatii din Comisiile Juridica si pentru Drepturile Omului au dat aviz favorabil, cu amendamente, pe legea "defaimarii sociale" a lui Liviu Dragnea, prin care amenzile prevazute initial in proiectul de lege au crescut, desi Dragnea declarase in luna octombrie, in urma unui val de critici, ca va face ca amenzile sa fie "la nivel simbolic".

Astfel, potrivit noului text, grupul social se va defini astfel: "categorie de persoane care se disting din punct de vedere social prin una sau mai multe trasaturi de gen, varsta, rasa, religie, origine etnica, limba materna, traditii culturale, orientare sexuala, origine sociala, avere*, dizabilitati, boala cronica necontagioase sau infectie HIV/SIDA."

*Desi la motivarea amendamentului Dragnea afirma ca referinta la "avere" a fost scoasa, in textul amendamentului acesta a ramas. Doar referinta la "apartenenta politica" a fost eliminata.

Potrivit textului legii, defaimarea sociala este: "fapta sau afirmatia prin care o persoana este pusa in situatie de inferioritate pe temeiul apartanentei sale la un anumit grup social".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.