DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Dragnea plăteşte sprijinul dat de Iliescu. 'Bruma de imagine modernă a partidului se duce dracului'

dragnea iliescu

Liviu Dragnea a ajuns preşedinte interimar al PSD şi cu sprijinul lui Ion Iliescu. După ce s-a văzut cu sacii în căruţă, Dragnea este obligat să-şi plătească datoriile. Astfel, se anunţă o celebrare a 25 de ani de la înfiinţarea FSN, ocazie pentru jurnalistul Ion Cristoiu să continuă războiul cu Ion Iliescu, pe care îl numeşte "mumie stalinistă".

"Pe 6 februarie 2015 s-au împlinit 25 de ani de la înființarea FSN. Au trecut deja șase luni. Nu cred ca de la 6 februarie pînă acum să fi avut cineva bunăvoința nu să sărbătorească, dar măcar să consemneze momentul în termeni fie și neutri. Teoretic, FSN e revendicat de PSD ca fiind primul nume al partidului", scrie Cristoiu pe blog. Ulterior, jurnalistul face o recapitulare a evenimentelor de la începutul anilor '90 şi influenţa nefastă, în opinia sa, a FSN asupra dezvoltării democratice a României.

"Dacă FSN nu se spărgea, mai mult ca sigur România ar fi fost azi Belarusul Balcanilor! Toate acestea au făcut ca aniversarea a 25 de ani de la înființarea FSN să fie trecută sub tăcere nu numai de presă, dar și de PSD. Deși, teoretic, PSD se revendică de la FSN, sub conducerea lui Victor Ponta, partidul a evitat ca pe ceva jenant moștenirea Ion Iliescu.

Victor Ponta a susținut c-a fost în Piața Universității. Unii membri ai echipei sale – precum Sebastian Ghiță – au cerut în public despărțirea PSD de imaginea cumplită a FSN-ului lui Ion Illiescu. Mișcarea a fost necesară și în cadrul reformelor cerute de viață, pentru ca PSD să supraviețuiască noilor realități românești, marcate de apariția unor generații care n-au cunoscut comunismul, generații născute și educate în democrație. Trecerea sub tăcere de către echipa de tineri a lui Victor Ponta a aniversării FSN a fost un gest politic înțelept.

Au trecut, iată, șase luni de la momentul aniversar. Joi, 30 iulie 2015, vine însă Lovitura de teatru: Noul președinte al PSD, parvenit la putere printr-o intrigă din boscheți, tipic PSD-istă, anunță sărbătorirea de către PSD a 25 de ani de la înființarea FSN ca 25 de ani de existență a partidului: „Şi, în final, nu cred că toţi membrii PSD ştiu că în acest an partidul nostru împlineşte 25 de ani. În acest sens, vom realiza, în această toamnă, un set de documente programatice, doctrinare, precum şi de istorie ale partidului şi, de asemenea, o serie de acţiuni care să marcheze acest eveniment.”

Dincolo de aberațiile care definesc acest anunț (PSD își amintește la finele lui iulie de o aniversare de la începutul lui februarie, programarea unor acțiuni care să sărbătorească mineriadele, jefuirea avuției naționale, cenzurarea presei, cotonogirea adversarilor politici, orientarea spre Moscova a României), rămîne întrebarea: Ce l-a apucat pe Liviu Dragnea? Cum ce l-a apucat? Plătește prețul sprijinului dat de Ion Iliescu în Lovitura de palat prin care a pus mîna pe PSD. (...)

Am mai scris că Ion Iliescu e incapabil de cea mai mică privire autocritică din perspectiva trecerii timpului asupra a ceea ce a făcut el în această viață. De 25 de ani, de cînd nu i se întîmplă nimic (așa de puternice sunt rețelele rusești în România postdecembristă?!), nu l-am surprins o clipă pe Ion Iliescu regretînd ceea ce a făcut, recunoscînd că în anumite momente a greșit. Explicabil. Bolșevicii nu greșesc niciodată! Sub tăria acestei gîndiri bolșevice, Ion Iliescu a turbat văzînd că Victor Ponta nu sărbătorește 25 de ani de la înființarea FSN. Ar fi fost pentru Ion Iliescu un nou prilej de a se da istoric, de a-i înjura pe toți cei care l-au criticat pentru mineriade, pe toți cei care i-au cerut condamnarea pentru moartea a 1100 de oameni nevinovați în decembrie 1989.

Gașca anti-Ponta, condusă de cu Liviu Dragnea, a încheiat cu Mumia stalinistă această negustorie: Mumia contribuie decisiv la parvenirea lui Liviu Dragnea mințindu-i pe delegați că e vorba doar de un interimat, iar Liviu Dragnea impune PSD sărbătorirea a 25 de ani de la înființarea FSN. Că prin asta PSD dovedește fără putință de tăgadă întoarcerea la FSN, că bruma de imagine modernă a partidului se duce dracului, n-are nici o importanță pentru Liviu Dragnea.

PSD va sărbători cu fast Mineriada din 13-15 iunie 1990. Cu acest prilej Ion Iliescu va ieși în balconul Palatului Victoriei, ca-n zorii zilei de 14 iunie 1990, pentru a mulțumi minerilor c-au venit la București la chemarea sa!", scrie Ion Cristoiu pe blog.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.