Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea, schimbare radicală la față: Cum lua în brațe DNA în 2015. Ce sprijin promitea pentru lupta anti-corupție

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Liviu Dragnea Laura Codruța Kovesi Dragnea Kovesi

Conducerea  PSD a  făcut zid în jurul propriilor miniștri, iar liderul Liviu Dragnea a anunțat că nu va vota în favoarea cererii DNA de începere a urmăririi penale pe numele deputatei Rovana Plumb. Cu doar doi ani în urmă, atitudinea liderului PSD față de DNA și lupta anti-corupție era  cu totul alta, el pozând în  partizanul acesteia.

E drept că la acea  vreme, Victor Ponta  și apropiații săi erau cei care se prăbușeau, iar Liviu Dragnea era  principalul beneficiar.  Aflat pe val, confirmat  ca  noul președinte PSD, Dragnea  supralicita și anunța  o altă atitudine a colegilor săi de partid față de cererile  DNA către Parlament. Am putea spune revoluționară la acea vreme din partea unui social-democrat.  Dar nu  era el cel urmărit de DNA , ci Dan Șova, unul din colaboratorii lui Victor Ponta, sau  fostul pedelist Ioan Oltean.

"Politic am stabilit, susţinem aceste cereri. (...) O spun cu părere de rău, e vorba de colegi de-ai noştri. Acum vine cererea şi pentru domnul Ioan Oltean în Parlament. Trebuie să avem această atitudine să lăsăm judecătorul, el să decidă", spunea Liviu Dragnea, la finele lui noiembrie 2015.

Mai mult, la acea vreme, liderul  PSD anunța că va sprijni orice modificare a legislației  pentru eliminarea imunității  parlamentare.

"Dacă vom reuşi până la urmă să votăm, aprobăm, modificarea Constituţiei, o să insist să scoatem imunitatea parlamentară de acolo. (...) Mie personal nu mi-e bine, îmi face rău fizic, să decid eu, care nu sunt judecător - un judecător este pregătit mental, juridic şi profesional să împartă dreptatea, un parlamentar nu - destinul unui om", promitea atunci Dragnea, în sprijinul statului de drept și al separației puterilor în stat.

De atunci și până în prezent,  vorbele au rămas în vânt, liderul PSD neinițiind niciun  demers  în acest sens. Nici nu  și-a silit proprii parlamentari să voteze în favoarea cererilor DNA așa cum promitea că va face. De fiecare dată când grosul aleșilor PSD se opuneau vreunei astfel de cereri, așa cum au procedat cu Eugen Bejninariu  după  ce acesta a  obținut un nou mandat de parlamentar, Dragnea prefera să-și uite rolul de lider și să ridice din umeri.

Starea de rău i-a trecut rapid, iar în prezent, cu propriul fiu  băgat în corzi de către același DNA, starea de spirit a liderului PSD s-a schimbat radical.

"Le-am spus colegilor de mai multe ori că în astfel de situații votează cum le dictează conştiinţa, cum simt ei. O să se uite în acest dosar şi o să voteze cum simt ei. Eu voi vota împotriva ridicării. E o ficţiune şi un atac serios la Guvern. Sunt doi miniştri importanți. (...) Eu sunt ţintă, PSD e ţintă, Tăriceanu e țintă, Guvernul e ţintă. Parlamentul la fel. În Parlament, asta vreau să transmit tuturor: nu cedăm nici măcar un pas înapoi”, declara mai ieri același Liviu Dragnea, întrebat cum va vota în cazul unei cereri a procurorilor în cazul Rovanei Plumb.

O totală contradicție între cele două poziții care nu poate fi explicată decât într-un singur mod: una este să fii simplu  observator și alta protagonist și subiect al  acțiunilor DNA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.