Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea, sfidat de urmaşul lui Mazăre: 'Sunt pentru alegerea din două tururi'

REFERENDUM 2012 - MAMAIA

Liviu Dragnea este gata să meargă până în pânzele albe pentru a împiedica schimbarea legii electorale. PSD ar putea boicota alegerile dacă primarii vor fi aleşi în două tururi. Nu de aceeaşi părere este urmaşul lui Radu Mazăre la Primăria municipiului Constanţa.

Decebal Făgădău, candidatul PSD la Primăria Constanţa, a declarat că este pentru alegerea primarilor din două tururi de scrutin.

"Principial sunt pentru alegerea din două tururi. Istoric vorbind, la 1793, odată cu înlocuirea unui sistem monarhist cu un sistem democratic alegerile se făceau într-un tur. A intervenit o gâlceavă la momentul respectiv în Franța și a fost rezolvată abia la 1972 cu o teoremă a lui Arrow care spune că alegi mai bine din două tururi decât un tur, o teoremă care a primit și premiul Nobel. Așa că principial nu am cum să mă opun evidenței. Judecând în situația actuală, ca și părere personală vă spun că îmi este indiferent dacă alegerile sunt într-un tur sau două tururi. În schimb nu pot să nu constat că este inacceptabil ca, cu mai puțin de 4 luni înainte de campania electorală, să nu știm unde se joacă meciul, în câte reprize se joacă meciul, cine-i arbitrul, care sunt regulile. Mă voi supune voinței partidului din care fac parte", a declarat Decebal Făgădău, într-un interviu pentru ctnews.ro.

În ciuda opiniei personale, Decebal Făgădău a declarat că, dacă PSD va decide să boicoteze alegerile, se va supune deciziei partidului.

Vezi şi: OFICIAL - UNPR a decis strategia pentru alegeri. 'Noi nu boicotăm niciodată'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.