Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea: Sper ca anul viitor să găsim suficientă înţelepciune pentru proiectul regionalizării

harta-regionalizare-600x391

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică seara că proiectul regionalizării există şi că speră ca anul viitor să găsească "suficientă înţelepciune" în rândul clasei politice pentru a fi adoptat. 

Liderul social-democrat a explicat că proiectul a fost întârziat pentru că ar fi existat riscul ca referendumul de modificare a Constituţiei să fie invalidat. 

"Proiectul era gata, mai aveam doar să anunţăm câte regiuni vor fi şi unde vor fi reşedinţele de regiune - şi astea erau decise, dar nu voiam să le anunţă până nu vedeam Constituţia ratificată. În paralel, în 2013, s-a adoptat legea referendumului, prin care cvorumul de 50% plus unu a căzut la 30%. A fost atacată acea lege la Curtea Constituţională. Cel care era împotriva legii violent era Traian Băsescu, care era preşedinte în funcţie. CCR a adoptat o decizie prin care a spus că legea este constituţională, dar ciudăţenia - poate ciudăţenie pentru mine - că este constituţională dar după un an de zile, atunci când îşi termina mandatul Traian Băsescu. Neputând avea un vot de 30% (...), am ajuns în situaţia în care trebuia să facem un referendum ştiind că nu vom avea cvorum şi nu va fi validat. Neputând modifica Constituţia, unde trebuia să punem termenul de regiuni, acest proiect nu a mai putut fi promovat", a spus Dragnea. 

Liviu Dragnea a precizat că nu a renunţat la aceste proiect. 

"Proiectul există, sper ca anul viitor să găsim suficientă înţelepciune. (...) Legislaţia era făcută, calendarul era foarte clar, intram cu legea în 2014, în primăvară. Asta este explicaţia. Proiectul meu rămâne", a mai spus Dragnea. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.