Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea, veşti importante pentru firme: Cum se va aplica split TVA (VIDEO)

tva 19-24476

După îndelungi dezbateri şi răsturnări de situaţie, Liviu Dragnea anunţă că plata defalcată a TVA (split TVA) se va face diferit decât în forma iniţială adoptată de Guvern.

Aşa cum STIRIPESURSE.RO anunţa, se pare că în urma problemelor constatate în perioada de probă a măsurii, Guvernul pregăteşte o modificare majoră. Astfel, Dragnea anunţă că plata defalcată nu va mai fi obligatorie decât pentru firmele care au datorii la stat.

Vezi şi: Augustin Zegrean îi ia apărarea lui Valer Dorneanu, după acuzațiile CSM: Justiția este prea sensibilă

"Să definim split TVA în aşa fel încât cei care sunt buni platnici să nu aibă niciun fel de probleme, iar cei care au datorii la stat, dacă şi le plătesc, să nu mai aibă această problemă. Pe noi ne interesează să aducem la bugetul de stat TVA-ul declarat şi necolectat", a declarat Liviu Dragnea.

Măsura split TVA este în probe de la 1 octombrie, unele firme participând voluntar. Obligativitatea ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2018. Reprezentanţii patronatelor s-au exprimat împotriva acestei măsuri, care ar pune o presiune mare în special pe firmele mici şi mijlocii. O primă modificare a fost operată de Comisia de buget a Senatului, care a stabilit că split TVA se va aplica obligatoriu doar firmelor care au contracte cu statul. Cum această modificare nu a avut girul coaliţiei, este puţin probabil ca ea să fie păstrată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.