Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragoș Damian, mesaj pentru ministrul Muncii: Două măsuri care pot stopa exodul forței de muncă spre alte țări UE

F. P.
dragos damian

După ce ministrul Muncii, Marius Budăi, a afirmat că România va avea probleme cu forţa de muncă în momentul în care intrăm în Schengen, Dragoș Damian, director general Terapia Cluj, cel mai mare producător de medicamente din țară, propune două măsuri care ar ajuta angajatorii locali să nu rămână fără angajați. Într-un comentariu transmis redacției stiripesurse.ro, Dragoș Damian arată problemele pe care angajatorii deja le întâmpină și denunță mecanismele care nu fac decât să agraveze fenomentul deficitului de forță de muncă.

_____

„Domnule Marius Budai – avem deja o problemă legată de libera circulație a forței de muncă în spațiul european, mult mai gravă decât cea care ar putea apărea după ce România aderă la Spațiul Schengen: tinerii români, pregătiți de angajatori cu burse generoase, nu rămân în țară la locul de muncă unde au fost instruiți, calificați și au un job bine plătit pe perioadă nedeterminată, ei aleg să plece în străînătate. Cu alte cuvinte, trimitem în UE oameni calificați pe banii noștri, pe care nu avem cu cine-i înlocui.

Vorbiți cu marii angajatori industriali. Vă vor spune de exemplu că tinerii pregătiți în învățământ dual (cu burse de până la 20 mii de lei pe perioada pregătirii - atenție, bani care vin și de la angajator și de la stat) și studențîi care primesc internship-uri și burse generoase pe licențe, masterate și rezidentiate nu rămân la angajatorul care i-a calificat și finanțat. Fie sunt furați de alți angajatori, care nu au dat un leu pe pregătirea lor, fie pleacă în străînătate, gata calificați. Este un lucru știut deja, Germania a declarat că are nevoie în industrie de peste 500 mii de oameni, iată că România le va trimite pe tavă angajați bine calificați, pe banii angajatorilor români și ai statului român.

Și vă rog, nu spuneți că putem ține angajațîi calificați în țară dându-le salarii mai mari, niciun angajator român nu poate da salariul unui angajator neamț.

Iată că nu e de mirare că România rămâne fără personal calificat și facem apel la firmele care aduc muncitori din țările indo-asiatice – înțeleg că există adevărate „mașînării” sprijinite puternic de diverse interese care se ocupă de aceste tranzacțîi cu forță de muncă, plasează în UE tinerii români, gata școliți și calificați pe bani grei și aduc din zona indo-asiatică muncitorii necesari în țară. E total absurd!

Vă rog discutați în Coaliție să schimbați legislația muncii în interesul României, pentru a sprijini păstrarea forței de muncă românești în țară. Angajatorii industriali nu au nevoie să primească înapoi banii pe care i-au dat pe burse dacă bursierul nu rămâne în companie, au nevoie de angajatul pe care l-au pregătit timp de ani de zile. Două măsuri simple ar încuraja atât angajatorii industriali să continue să investească în tânăra generație și s-o rețînă în țară, cât și angajațîi să nu trebuiască să meargă la un al doilea angajator pentru un part-time (la care oricum, în noul sistem de impozitare, se va renunța):

1) Tinerii pregătiți de angajatori în proiecte de școlarizare și plătiți cu burse să trebuiască să rămână în câmpul muncii la compania care i-a instruit o perioada de timp cel puțîn egală cu perioada școlarizării. De exemplu, învățământul dual durează 3 ani, angajatul va rămâne la companie o perioadă de minim 3 ani;

2) Renunțarea la regula repausului de 48 de ore, în așa fel încât angajatul, dându-și acordul, să poată lucra 12 ore pe zi pe un contract full time, la un singur angajator;

Nu cred că UE se va supăra pe noi dacă îi vom explica problemele cu care ne confruntăm și îi cerem să ne ajute să le rezolvăm.

P.S.: Fără legătură cu cele de mai sus, să mai înțeleagă lumea un pic de ce nu intrăm în Spațiul Schengen, între altele: pentru că porturilor din Oceanul Atlantic și Mărilor Mediterana, Nordului și Baltică le vor face o competiție extrem de puternică porturile de la Marea Neagră, care vor prelua datorită distanțelor mai mici, rutele maritime din Peninsula Arabă, China și India.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.