Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragoș Damian (Terapia Cluj), mesaj de 1 Mai: Vorbim foarte mult despre digitalizare, dar uităm să arătăm respect celor care clădesc cu adevărat România

dragos damian

România este clădită de bărbații și femeile care muncesc în fabrici, pe șantiere și în agricultură. De 1 mai, să nu uităm asta, le datorăm respect și recunostință.

Să lăsăm deoparte pentru o clipă avalanșa de informații apreciative despre digitalizare, automatizare și tehnologizare.

Să renunțăm pentru o zi la imnurile care se închină cinstirii IT-ului, unicornurilor, start-up-urilor, bitcoin-ului, industriilor creative, service-center-urilor.

De 1 mai, Ziua Muncii, pentru doar 24 de ore, să ne amintim că România este clădită de părinții și bunicii noștri, muncitori în fabrici, pe șantiere și în agricultură. Chiar dacă părinții și bunicii noștri nu au beneficiat de digitalizare, automatizare și tehnologizare, ei au reușit să construiască industrie, școli, spitale și infrastructură de transport – lucruri care nu prea s-au mai construit în ultimii 15 ani, deși peste tot în jurul nostru am avut digitalizare, automatizare și tehnologizare.

Alt lucru pe care nu trebuie să-l uităm. În ultimii 15 ani, românii au muncit în fabrici, pe șantiere și în agricultură în toată Uniunea Europeană, punând umărul la ce este Uniunea Europeană astăzi. Fără cele cinci milioane de români care au muncit în fabricile, pe șantierele și în agricultura din cele 27 de țări ale Uniunii Europene, acestea nu ar fi fost ce sunt astăzi.

Nu totul se măsoară în bani, astfel încât să nu mai spună nimeni că România a primit mai mult de la Uniunea Europeană decât a dat. Nicio altă țară europeană nu a dat peste un sfert din populația ei pentru a construi Uniunea, care din păcate, deseori, nu ne apreciază atât cât este cazul.

Vorbim foarte mult despre digitalizare, automatizare și tehnologizare, dar uităm să arătăm respect și recunostință celor care clădesc cu adevărat România, muncitorii din fabrici, de pe șantiere și din agricultură.

____

Comentariu de Dragoș Damian, director general Terapia Cluj și director executiv PRIMER (Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România)

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.