Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragoș Damian (Terapia Cluj), provocarea toamnei pentru șefii de partide: Cereți-le votanților să cumpere fructe și legume de la țăranii și fermierii români

dragos damian

Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, George Simion, Cătălin Drulă - cereți-le votanților și simpatizanților ca toamna asta să cumpere fructe, legume și bunătățuri de la țăranii și fermierii români.

S-a vorbit mult în ultima vreme despre patriotismul economic, care ar trebui de fapt să fie o stare de spirit, o cultură, ceva transmis genetic sau rod al educației: impulsul natural de a cumpără lucruri produse în România. Și pentru că se pare că a fost o vară bună și urmează o toamnă bogată, le solicit respectuos celor 4 șefi de partide ca la sfârșitul unei dispute aprige la televizor să sfârșească prin a le cere la unison votanților și simpatizanților ca în următoarele trei luni să cumpere fructe și legume și bunătățuri de la țăranii și fermierii români.

Să-i îndemne să mergă în fiecare zi și mai ales la fiecare sfârșit de săptămână la târgurile de toamnă și să cumpere fructe și legume și bunătățuri de la țăranii și fermierii români. Nu este ușor, supermarketul zâmbește de după colț, mall-ul e mai convenabil, oamenii petrec în familie weekendurile, iar uneori țăranii și fermierii români vând mai scump. Dar merită încercat. Banii rămân în țară, să ne gândim practic, mai bine dai 10 lei care rămân în țară decât 5 lei care pleacă de aici. Și, cine știe, dacă vom cumpăra fructe și legume și bunătățuri de la țăranii și fermierii români vom ține piept analiștilor, economiștilor, finanțiștilor și celorlalți specialiști și vom da cu tifla celor care ne țin lecțîi de la Uniunea Europeană, FMI și Băncii Mondiale. Asta pentru că, dacă lăsăm banii la țăranii și fermierii noștri, economia României va continua să crească.

Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, George Simion, Cătălin Drulă - rugați-vă votanțîi și simpatizanții să nu uite să își ia cu ei copiii și nepoții, vor vedea lucruri care se văd tot mai rar. Oameni arși de soare - nu pentru că au fost la mare, ci pentru că au lucrat la câmp. Oameni pe care ii dor mușchii - nu pentru că au fost la sală, ci de la cules, pentru că au stat aplecați toată vara. Oameni cu bătături și bășici la mâini - nu de la aparatele de fitness, ci de la uneltele agricole.

Asta este provocarea toamnei pentru cei patru șefi de partide: la sfârșitul fiecărui discurs sau dezbateri, indiferent de subiect, să-i trimită pe votanți și simpatizanți să cumpere fructe și legume și bunătățuri de la țăranii și fermierii români.

____

Comentariu de Dragoș Damian, director general Terapia Cluj și director executiv PRIMER (Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.