Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragoş Dima a câştigat primul său titlu în ATP Challenger Tour, la Sibiu Open

Digisport.ro
dragos dima

Dragoş Dima a câştigat, duminică, primul său titlu în ATP Challenger Tour, la Sibiu Open. Până la 26 de ani, Dragoş adunase opt titluri în circuitul ITF, însă victoria în faţa olandezului Jelle Sels (23 ani, 338 ATP), scor 6-3, 6-2, reprezintă un succes foarte important, scrie Mediafax.

Cu două meciuri dramatice în optimi şi sferturi, în care a revenit din situaţii dificile şi a salvat chiar şi minge de meci, Dragoş Dima a încheiat turneul cu un meci rapid, de o oră şi 15 minute, aşa cum îl şi începuse (6-2, 6-1 în 55 minute cu Dennis Novak, din Austria). Victoria de la Sibiu Open i-a adus lui Dragoş Dima 80 de puncte ATP, care l-au propulsat pe jucătorul născut la Ploieşti până pe poziţia 279 ATP. Saltul de 115 poziţii este un record pentru această săptămână în ierarhia mondială, acolo unde românul şi-a corectat cea mai bună clasare a carierei.

Citește și: Giani Kiriță: 'Claudiu Niculescu are şanse la Dinamo, dar drumul este lung şi trebuie să se implice foarte mult'

Dragoş Dima este al doilea român care se impune la turneul de la Sibiu, după Adrian Ungur (2012 şi 2015). În 2017, jucătorii români nu au reuşit să câştige vreun trofeu la simplu la nivel ATP sau ATP Challenger Tour, chiar dacă Marius Copil pătrundea în prima sută mondială şi ajungea până pe locul 76 ATP.

Precedenta victorie a unui român în circuitul ATP Challenger Tour i-a aparţinut lui Marius Copil, la finalul lui octombrie 2016, la Budapesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.