Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragoș Pătraru, ieșire virulentă: m-au apucat toți dracii pe rahatul ăsta de școală! Te face să o detești!

dragos patraru

Jurnalistul Dragoș Pătraru s-a enervat foarte tare când a văzut ce materie are de învățat băiatul lui, Robert, pentru un test la biologie. Pătraru consideră că sistemul educațional din România îi obligă pe elevi să tocească, fără a-și pune nicio întrebare sau fără a înțelege ceea ce învață.

”Am văzut ce trebuie să învețe Robert pentru un test la biologie (clasa a noua), cu diviziunea celulară și mitoză și meioză și veioză și cromozomi și cariokinetică și m-au apucat iar toți dracii pe rahatul ăsta de școală care nu s-a schimbat aproape deloc. Aceeași materie făcută și predată astfel încât nu doar să nu înțelegi nimic, ci cu intenția clară de a te face să o detești, astfel încât singura ta șansă să fie memorarea, ca să împuști o notă. În felul ăsta, urmând o programă absolut imbecilă, profesorii se fac că predau, copiii se fac că învață și nu pun întrebări, pentru că, deh, la multe materii profii nu suportă să faci pe deșteptul și să întrebi ceva, și cu toții devenim mai tâmpiți cu fiecare generație. Superb! Pentru că țara ne vrea proști, ca să nu facem gât când se cumpără arme de toți banii, de pildă.

Și așa mi-am adus aminte de cartea asta și cred că ar ieși un podcast frumos Vocea nației pe acest subiect. Probabil peste trei săptămâni, că următoarele două sunt deja stabilite.

Duminică plăcută. Și nu-i mai lăsați pe copii să învețe ca papagalii, cereți-le și ajutați-i să înțeleagă, să deprindă abilitatea de a vorbi liber despre ceea ce au citit. Altfel, vor face o facultate ca să pună marfă în raft la hipermerket pe salariu minim. Plus bonuri de masă. Uraaa!”, scrie Dragoș Pătraru.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.