Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragoș Pîslaru (REPER): Rezultatul PSD-PNL în alegeri va fi dezastruos

caleaeuropeana.ro
Dragoş Pîslaru

Copreședintele REPER Dragoș Pîslaru nu exclude o guvernare PNL-Alianța Dreapta Unită-REPER, după alegeri. El spune la RFI că 74% dintre susținătorii PNL nu sunt mulțumiți de politica Partidului Național Liberal. Eurodeputatul se așteaptă ca rezultatul formațiunii liberale în alegeri să fie unul dezastruos, lucru ce ar deschide calea unei colaborări cu formațiunile de Opoziție, în opinia sa.

Dragoș Pîslaru spune că agenda REPER în campania electorală va fi una pozitivă: ”Agenda noastră este o agendă pozitivă, noi vrem să oferim o alternativă de construcție și asta facem prin toate politicile pe care le-am pus pe masă”.

Întrebat în ce condiții vede posibil un Guvern PNL-Alianța Dreapta Unită-REPER, după alegerile din decembrie, eurodeputatul a explicat: ”Eu cred că dacă avem un minim de maturitate politică, cam spre asta ar trebui să ne uităm (...). Nu cu PNL-ul actual, nu cu PNL-ul care a devenit vasal sau un PSD mai mic”.

Întrebat cu care PNL ar face REPER un Guvern, Dragoș Pîslaru a răspuns: ”PNL-ul care va realiza după 9 iunie dezastrul rezultatului electoral, pentru că eu ceea ce cred este că va exista o penalizare masivă a PNL-ului, ca urmare a alegerilor pe care le-au avut, de concubinaj sau chiar aproape fuziune cu PSD-ul”.

Rezultatul comun PSD-PNL va fi foarte mic la europarlamentare

Întrebat cum își va da seama dacă PNL va obține un rezultat slab la alegerile din 9 iunie, ținând cont că liberalii vor fi pe o listă comună cu PSD, copreședintele REPER a replicat: ”De aceea, a fost și făcută, ca să nu se vadă la prima vedere pierderea de forță a PNL, dar cu toate astea, eu cred că rezultatul comun va fi foarte mic la europarlamentare, iar în țară vom avea niște mișcări de trupe, prin care PSD-ul va captura din ce în ce mai multe zone unde PNL-ul încerca să activeze, în ciuda deal-urilor care se pot face și cred în același timp și văd de fapt că sunt organizații întregi ale PNL-ului care în acest moment își caută alte debușee politice. Există o dezamăgire, în sondajul nostru a reieșit că 74% din susținătorii PNL-ului nu sunt mulțumiți de politica PNL-ului, mie mi se pare o cifră absolut enormă”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.