Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragoş Tudorache: Europa trebuie, și va fi alături de Republica Moldova și în această iarnă, chiar dacă va fi o iarnă grea și pentru restul europenilor

facebook.com
Dragoș Tudorache

Uniunea Europeană va fi alături de Republica Moldova și în această iarnă, în cazul în care Gazprom va opri livrările pentru Republica Moldova, susține europarlamentarul român, Dragoş Tudorache, care e de părere că UE va ajuta fie prin sprijin financiar, fie prin găsirea surselor alternative de gaze naturale.

”Este evident că va trebui să găsim soluții. Că vor fi soluții utilizând cooperări la nivel bilateral între state membre ale Uniunii Europene sau va fi o soluție structurată găsită la nivel european, dar așa cum a fost alături de Republica Moldova, fie prin sprijin financiar, fie prin găsirea efectivă a moleculelor lipsă de gaz, e clar că Europa va trebui să ajute Moldova” a declarat europarlamentarul român, Dragoş Tudorache, în cadrul emisiunii "Punctul pe AZi" de la TVR Moldova.

Eurodeputatul susține că atât Republica Moldova, cât și Ucraina, trebuie să fie integrate în gândirea soluțiilor la nivel european.

”Și mai mult decât atât, nu e doar o chestiune de ajutor, am mai spus-o deja și repet: Republica Moldova, la fel ca și Ucraina, trebuie integrate deja în gândirea soluțiilor la nivel european. Deci, dacă acum gândim cum anume trebuie să arate piața energetică europeană, de exemplu, pe termen mediu și lung, va trebui ca în această gândire, această nouă logică pe care urmează să o pregătim, va trebui să includem și Ucraina și Republica Moldova pentru că nu ne putem permite nici politic, nici altfel, să ignorăm nu doar interesele, dar și realitățile geopolitice, geostrategice pe care prezența celor două state sunt pentru vestul Europei. Da, Europa trebuie, și va fi alături de Republica Moldova și în această iarnă, chiar dacă va fi o iarnă grea și pentru restul europenilor, dar așa cum s-au găsit soluții și în crizele și situațiile delicate de până acum, sunt convins că vom găsi aceste soluții și pentru Republica Moldova” e de părere Dragoş Tudorache.

Amintim că, ieri, deputații au decis ca starea de urgență să fie prelungită cu 60 de zile pe teritoriul Republicii Moldova, în contextul războiului din Ucraina și a deciziei Gazprom de a reduce livrările de gaze cu circa 30 la sută de la 1 octombrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.