Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragoş Tudorache (USR PLUS) îl scoate de Sorin Cîmpeanu la tablă: Ministrul este somat să prezinte coaliţiei planurile în privinţa CNATDCU

facebook.com
Dragoș Tudorache

Europarlamentarul USR PLUS Dragoş Tudorache vrea ca ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, să prezinte coaliţiei de guvernare care îi sunt planurile în privinţa Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU).

"Coaliţia funcţionează şi asta presupune colaborare şi solidaritate. Domnul ministru vine cu o moştenire problematică în care a primit de-a lungul timpului multe acuze că ar fi fost mai degrabă de partea plagiatorilor, nu de partea adevărului şi a eticii. Dacă am trecut peste astfel de acuze publice nu înseamnă că suntem dispuşi să girăm acţiuni viitoare care ne implică în mod direct, aşa că îl invit pe domnul ministru Cîmpeanu să prezinte coaliţiei de guvernare care îi sunt planurile în privinţa CNATDCU şi a metodologiei aferente", a scris europarlamentarul, joi, pe Facebook.

Potrivit acestuia, orice decizie unilaterală, nediscutată între parteneri, este "o greşeală care va afecta întreaga coaliţie" şi va ridica suspiciuni în privinţa unor agende ascunse.

"Deciziile care ţin de sănătatea morală, de etica socială, de agenda anticorupţie pe care actuala coaliţie guvernamentală şi le-a asumat la formarea ei şi la preluarea mandatului guvernamental nu pot fi luate de un ministru după cum crede el de cuviinţă. Este o regulă de la care este inacceptabil să ne abatem, mai ales că orice decizie unilaterală, nediscutată între parteneri, este o greşeală care va afecta întreaga coaliţie şi va ridica suspiciuni în privinţa unor agende ascunse. Mă refer direct la ceea ce a făcut ministrul Sorin Cîmpeanu în legătură cu Regulamentul de funcţionare al CNATDCU şi Metodologia de soluţionare a sesizărilor de plagiat în tezele de doctorat", a arătat europarlamentarul USR PLUS.

El a menţionat că plagiatele au fost "o sursă de degradare morală a societăţii" şi au creat o imagine a unei ţări în care "furtul se poate legifera şi este cauţionabil etic şi moral". Potrivit lui Tudorache, Sorin Cîmpeanu trebuie să îşi accepte datoriile de membru al unui guvern de coaliţie şi să nu ia decizii fără consultarea partenerilor.

"În ceea ce ne priveşte, nu vom susţine niciun fel de măsură fără a avea explicaţii şi fundamentări detaliate şi explicate până la ultima virgulă. Nu ştim la acest moment care este atitudinea PNL faţă de propunerile ministrului Educaţiei, dar pare că partenerii noştri sunt la fel de surprinşi ca noi", a precizat Tudorache.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.