Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragostea pe internet a costat-o scump: bărbatul de care s-a îndrăgostit a deposedat-o de 90.000 de euro

no3.ro
dragoste internet

O femeie a trimis unui escroc sentimental pe care l-a cunoscut pe internet 90.000 de euro. Bărbatul de care s-a îndrăgostit se descria ca fiind "arătos, serios, cinstit și gata să întemeieze o familie", însă era infractor.

Victima înșelăciunii este o femeie din Val Bormida, Italia. După ce l-a cunoscut pe bărbatul "arătos, serios, cinstit și gata să întemeieze o familie", pe un site de întâlniri, s-a îndrăgostit de el și a început să-l ajute financiar. Abil în construirea falsei povești de dragoste, potențialul tată de familie era, de fapt, un infractor în vârstă de 35 de ani, dependent de droguri și cu condamnări anterioare pentru escrocherii similare, inclusiv împotriva mamei sale și a fratelui său invalid, care îl reclamaseră pentru extorcare de fonduri, și a unei foste iubite care îl reclamase pentru violare de domiciliu.

După cunoștința pe internet, povestea a continuat la telefon, dar fără întâlniri în persoană, deoarece bărbatul găsea mereu scuze pentru a le evita. Bărbatul s-a folosit de "minciuni, șantaj psihologic și înscenări reale" pentru a înșela victima, a declarat poliția, susține Mediafax.

Bărbatul nu a avut scrupule

Potrivit carabinierilor din Calizzano (Savona), bărbatul în vârstă de 35 de ani, originar din Potenza și rezident în Praia a Mare (Cosenza), nu a avut niciun fel de scrupule.

Prima dată îi ceruse femeii un împrumut pentru a face față unor dificultăți financiare temporare și ea nu a ezitat să-l ajute. Acea primă cerere a fost urmată însă de altele. Când femeia, după ce și-a golit complet contul bancar, a încercat să se opună cererilor, bărbatul s-a prefăcut că a fost răpit de un șantajist și a amenințat-o, pretinzând că este persoana care îl șantaja. Femeia a cedat și a cerut bani de la rude și prieteni, apoi de la bănci, relatează La Repubblica.

În cele din urmă, femeia a cerut ajutorul carabinierilor pentru a-ș ajuta iubitul. Numai că anchetatorii au înțeles imediat ce s-a întâmplat și au reușit să o convingă să depună plângere.

Cu puțin timp înainte de a fi arestat, în ciuda tuturor dovezilor, acesta a ridicat telefonul pentru ultima dată și i-a scris "Mi-e dor de tine" femeii pe care o înșelase timp de doi ani și jumătate prin telefon, făcând-o să creadă că vrea să se căsătorească cu ea și să întemeieze o familie, și de la care obținuse 90.000 de euro în total.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.