Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Drake a fost cel mai bine vândut artist al anului 2018

Drake

Cântărețul canadian Drake este cel mai bine vândut artist al anului 2018, a anunțat International Federation of the Phonographic Industry, organizația care reprezintă interesele industriei de înregistrări muzicale la nivel global, potrivit site-ului asociației, scrie mediafax.

Drake este singurul artist care a obținut de mai multe ori acest titlu din partea IFPI, prima dată fiind în 2016.

Cel de-al cincilea album de studio lansat de artistul canadian, "Scorpion", cu un titlu inspirat de semnul zodiacal al cântărețului, a inclus hiturile "God’s Plan", "Nice for What" și "In My Feelings".

Lansat în iunie 2018, albumul a stabilit mai multe recorduri în prima săptămână, fiind, printre altele, primul material discografic care a depășit pragul de un miliard de stream-uri pe toate platformele, la nivel global.

Potrivit Apple Music, albumul s-a situat pe primul loc în topuri în 92 de țări.

Anul trecut, titlul de cel mai bine vândut artist i-a fost acordat lui Ed Sheeran. Printre artiștii care au primit acest titlu se mai numără One Direction (2013), Taylor Swift (2014) și Adele (2015).

Topul de anul acesta a fost completat de BTS, pe locul al doilea, Ed Sheeran, Post Malone, Eminem, Queen, Imagine Dragons, Ariana Grande, Lady Gaga, Bruno Mars.

Topul include vânzările de albume în formate fizic şi digital, vânzările de single-uri şi audițiile în streaming.

În vârstă de 32 de ani, Drake a devenit cunoscut inițial ca actor, în serialul "Degrassi: The Next Generation", difuzat la începutul anilor 2000. Și-a lansat albumul de studio de debut, "Thank Me Later", în 2010, iar acesta s-a situat pe primul loc în U.S. Billboard 200 și a fost recompensat cu un disc de platină. Următoarele albume, "Take Care" (2011) și "Nothing Was the Same" (2013), au fost la fel de bine primite, primul aducându-i și un premiu Grammy. De-a lungul carierei, Drake a vândut peste 20 de milioane de albume, peste 100 de milioane de single-uri la nivel global și a mai primit, printre altele, trei Grammy, trei Juno Awards, șase American Music Awards și 15 Billboard Music Awards.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.