Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dramă la Iași! Inundațiile au făcut prăpăd: un căruțaș a dispărut după ce a fost luat de viitură

M. C.
Inquam Photos / Raul Ștef
Inundatii Ocolis Alba

Un bărbat care a fost luat de viitură în localitatea ieşeană Pocreaca, împreună cu atelajul în care se afla, este căutat, sâmbătă, de pompieri şi scafandri, informează Agerpres.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi, un apel la 112 anunţa, vineri seară, că în localitatea Pocreaca, comuna Schitu Duca, în apropierea drumului comunal, o căruţă cu doi cai şi căruţaşul au fost luaţi de o viitură.

"La locul evenimentului a fost deplasată echipa de scafandri, un echipaj de intervenţie, un echipaj de prim ajutor calificat, echipaje ale IPJ si membri din cadrul serviciului voluntar. În jurul orei 20,00 un cal a fost salvat, celălalt era mort, prins sub căruţă. Căruţaşul, bărbat, în vârstă de 52 de ani, nu a fost găsit. La ora 21,40 au fost sistate căutările, iar dimineaţă, începând cu ora 8,00 au fost reluate căutările persoanei dispărute", se precizează într-un coomunicat al ISU Iaşi.

Conform aceleiaşi surse, judeţul Iaşi s-a aflat, vineri, sub avertizări Cod galben şi Cod portocaliu de fenomene meteorologice periculoase. S-au înregistrat viteze ale vântului cuprinse între 55 şi 75 km/h şi izolat de peste 80-90 km/h, grindină (la Bârnova, Paşcani, Moţca) şi averse torenţiale, cantităţile de apă depăşind 35 de litri pe metru pătrat. Cantitatea de apă a fost de 58,2 l/mp în localitatea Pocreaca, comuna Schitu Duca.

Au fost transmise mesaje de atenţionare pentru fenomenele meteorologice periculoase şi au fost emise trei mesaje Ro-Alert pentru partea de nord-vest a judeţului, zona centrală a judeţului, municipiul Iaşi şi zonele apropiate.

"Au fost peste 50 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112, dintre care cele mai multe apeluri au fost în municipiul Iaşi şi zonele limitrofe în care au fost semnalate căderea copacilor, acoperişuri smulse, curţi inundate. Forţele şi mijloacele de intervenţie ale inspectoratului în cooperare cu cele ale Serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă, ale IPJ, operatorului de energie electrică şi ale operatorului de administrare a domeniului public au intervenit pentru restabilirea stării de normalitate", se mai menţionează în comunicat.

Foto: caracter ilustrativ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.