Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dramă pe mare în largul coastelor Floridei. Un vas ce transporta zeci de imigranți s-a răsturnat

US Coast Guard
barca rasturnata mare

Operaţiuni de căutare au fost lansate marţi pentru a găsi 39 de persoane date dispărute după ce ambarcaţiunea lor s-a răsturnat sâmbătă, suspectată că transporta imigranţi în largul coastelor Floridei, a anunţat garda de coastă a SUA, notează AFP preluat de agerpres.

Vasul, plecat din Insulele Bimini, în Bahamas, s-a răsturnat la aproximativ 70 de kilometri est de Fort Pierce Inlet Park din cauza vremii nefavorabile, a precizat garda de coastă pe Twitter, suspectând o operaţiune de "trafic cu fiinţe umane".

Alerta a fost dată marţi în jurul orelor 08.00 (13.00 GMT) de un marinar care a recuperat unul dintre pasagerii care reuşise să se agaţe de barcă. Potrivit acestui supravieţuitor, barca transporta alte 39 de persoane şi niciunul dintre pasageri nu purta veste de salvare.

Mai multe nave şi avioane participă la căutări între Bimini, un mic arhipelag la est de Miami, şi Fort Pierce, mai la nord.

Bahamas, un arhipelag de 700 de insuliţe (dintre care 39 locuite) situat la 80 de kilometri sud-est de coastele Floridei, aproape de Jamaica, Cuba şi Haiti, este utilizat în mod regulat ca teren de tranzit de către migranţii care doresc să ajungă în Statele Unite şi ca un punct de plecare pentru o traversare periculoasă de către haitienii care locuiesc în arhipelag.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.