Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dreapta antipolitică și ușor confuză - Sondaj SNSPA în Piața Universității

12191611_10203677278611283_4002297483185312405_n[1]

SNSPA a realizat un sondaj despre manifestanții din Piața Universității din 6 noiembrie. Partea bună a acestui sondaj este că s-a încercat un efort onest de eșantionare. Partea rea este că datele au fost prelucrate foarte repede, ceea ce se vede în unele rezultate. Una peste alta, merită să ne uităm peste el. Un îndemn la prudență, totuși. Sondajul nu își propune să fie reprezentativ dincolo de locul și momentul unde s-a desfășurat culegerea datelor: Piața Universității, 6 noiembrie, 18:00-23:00. O mișcare de stradă este fluidă, nu avem nicio certitudine că mulțimea adunată în Piața Universității din Piața Universității în zilele de 7 - 8 noiembrie a semănat în mod substanțial cu cea din 6 noiembrie.

Cine protestează: Mai degrabă spre dreapta, foarte antipolitici

Un număr semnificativ de protestatari, se declară de dreapta.

stanga dreaptaProtestatarii, în măsură covârșitoare, doresc  o soluție tehnocratică la problemele societății. Dar în momentul în care trebuie să  indice tehnocrații potriviți, respondenții ezită.

specÎn ceea ce privește oamenii politici, respondenții au indicat unele calități dezirabile. Între calitățile remarcate de SNSPA nici una nu ține de profesionalism/competență, etc.. Aici vina ar putea să fie a  celor care au codificat. Grupa "Altele" acoperă 52% dintre răspunsuri, ceea ce este enorm.

calitati

Evident, respondenții cred că vor sta în piață oricât e nevoie. Sau poate nu cred asta, dar au un bun instinct de PR.oricat În rest respondenții sunt tineri (cam jumătate au până în 30 de ani). Au studii universitare sau postuniversitare (71%). Au un loc de muncă (75%) sau sunt studenți (17%), lucrează în sistemul privat (65%). Majoritatea au aflat de demonstrație de pe rețelele sociale 63% și, dintre aceștia, majoritatea de pe Facebook (64%).

Ce doresc și cine îi reprezintă

Suma răspunsurilor la întrebarea privind principalele probleme este de doar 40%. În ceea ce privește restul, înțelegem că au existat răspunsuri care nu au întrunit maxim 2 respondenți. Aș fi preferat să existe o recodificare pentru ca să avem o idee mai bună. Așa, vedem că toate revendicările privesc acum probleme "de sistem". Este interesant că pozițiile pe care le-am putea eticheta ca fiind antiparlamentare au doar 10%.problemeSub o formă sau alta, majoritatea protestatarilor nu au declarat că se simt reprezentați la consultările de la Cotroceni (ultimele trei răspunsuri). 11% din respondenți s-au simțit reprezentați de Adrian Despot.

Screenshot_1

Sursa foto - Christina One

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.