Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Dreptul la deconectare' ar putea fi introdus în Uniunea Europeană

romania-alege.ro
Parlamentul European

Comisia pentru Muncă a Parlamentului European a adoptat, joi, o Rezoluție privind „Dreptul la deconectare” al angajaților care muncesc de acasă în actualul context epidemiologic. Peste o treime din angajații din UE muncesc de acasă, de la debutul pandemiei. Europarlamentarii urmează să voteze Rezoluția și dacă vor fi de acord cu ea, va fi trimisă Comisiei Europene pentru a elabora o Directivă UE în acest sens, dar și statelor membre pentru introducerea în legislațiile naționale a unor măsuri de protejare a angajaților.

Fostul comisar european Corina Crețu, actual europarlamentar Pro România, a explicat vineri pe Facebook:

  • „Ieri am votat, în Parlamentul European, pentru ca ”dreptul la deconectare” să devină unul fundamental. Pledez pentru adoptarea rapidă în România a legislației privind reglementarea muncii de la distanță! Această pandemie ne-a demonstrat tuturor cât de nocivă poate fi cultura ”prezenței permanente” pe care o poate solicita telemunca. Telemunca are avantajele sale certe, pentru că a permis păstrarea multor locuri de muncă. Însă trecerea în online a însemnat, pentru un număr alarmant de cetățeni europeni, un volum de muncă nesănătos: cazurile de extenuare, anxietate și boli psihice au crescut în această perioadă. Mulți psihologi europeni anunță chiar o criză a depresiei după ”coronacriză”.
  • Acesta este motivul pentru care am votat în Parlamentul European pentru limite clare ale telemuncii și pentru dreptul celor care lucrează pe calculator, de acasă, de a se ”deconecta” după orele de lucru fără a fi sancționați. Sper ca, astfel, să se poată restabili - măcar parțial - echilibrul dintre viața profesională și cea personală a multor dintre cei a căror activitate a trecut în online. Îmi doresc ca România să implementeze cât mai rapid această legislație, astfel încât să fie protejată sănătatea psihică și fizică a celor care, în condițiile foarte dificile ale pandemiei, au făcut eforturi foarte mari pentru a munci de acasă, transformându-și fundamental programul, viața personală și cea de familie”

Citește și: Judecătorii CCR explică de ce nu pot crește pensiile cu 40%: victorie de etapă a Guvernului/ MOTIVARE .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.