Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dronă rusească căzută în România, Drulă îi cere explicații lui Iohannis după ședința CSAT: 'De la ministrul Apărării PSD nu mai avem așteptări'

USR
Catalin Drula

După ce o nouă dronă rusească a căzut în județul Tulcea, președintele USR, Cătălin Drulă, cere ca în ședința de CSAT de joi să se găsească soluții pentru ca aceste incidente să fie prevenite.

Liderul USR susține că autoritățile române trebuie să comunice în detaliu măsurile care se iau pentru protejarea vieții și a proprietăților locuitorilor din zonele de graniță.

„Într-un context internațional din ce în ce mai dificil, ședința CSAT de astăzi trebuie să aducă măsuri ferme pentru a ține cetățenii români în siguranță. Este o ședință pe care o așteptăm deja de o lună pentru a afla care sunt măsurile militare de protecție a românilor din zona granițelor. Experții militari au explicat necesitatea doborârii dronelor care intră în spațiul aerian românesc. Din toate informațiile pe care le avem, mijloacele militare necesare nu sunt în teren. Klaus Iohannis este dator cu explicații, de la ministrul Apărării PSD nu mai avem așteptări”, susține Cătălin Drulă.

USR l-a chemat, miercuri, pe ministrul Apărării la Ora Guvernului în Senat, pentru a da explicații cu privire la dronele rusești căzute pe teritoriul României, precum și în privința măsurilor întreprinse de Guvern pentru protejarea populației din zonă. USR arată că „ministrul PSD Angel Tîlvăr a eșuat în încercarea de a oferi răspunsuri concrete la îngrijorările firești ale românilor, în contextul războiului din Ucraina”.

Reprezentanții formațiunii arată că sunt mai multe întrebări fără răspuns din partea ministrului Apărării: „câte drone au pătruns în primele nouă luni ale acestui an – neautorizat – în spațiul aerian românesc? A cerut apărarea antiaeriană acordul de a doborî aparatele de zbor care au intrat fără autorizație în spațiul aerian românesc?”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.