Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni cere măsuri sporite de siguranţă de la partenerii europeni

Inquam Photos / Octav Ganea
transport public Bucuresti Capitala

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) solicită măsuri "sporite" de siguranţă partenerilor europeni în contextul în care un şofer român de TIR a murit înjunghiat într-o benzinărie din Franţa.

"Presa franceză a anunţat moartea tragică a unui şofer român de TIR care a fost înjunghiat într-o benzinărie BP din Franţa, unde oprise pentru a alimenta tirul cu combustibil. Moartea cetăţeanului român M.S., în apropiere de Calais, surprins involuntar de doi hoţi care încercau să deschidă camionul şi care a plătit cu viaţa protejarea mărfii pe care o transporta din UK în Spania, unde era rezident, ne îndurerează şi ne obligă să cerem măsuri sporite de siguranţă de la partenerii noştri europeni. La nivel european există alerte şi mesaje de atenţionare cu privire la astfel de pericole, care ar trebui să ducă spre o protejare efectivă a şoferilor de tir. Insistăm asupra faptului că această faptă nu s-a petrecut într-o parcare specială pentru camioane, ci într-o benzinărie", arată Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, într-un comunicat transmis, miercuri, AGERPRES.

DRP precizează că a purtat discuţii cu Secţia consulară din cadrul Ambasadei României la Paris.

"Şoferul român era rezident în Spania şi angajat al unei firme de transport spaniole. E important să menţionăm faptul că tirul era înmatriculat în Spania, nu avea niciun însemn al României pe camion, deci este exclusă discriminarea pe criterii de naţionalitate. Ambulanţa, pompierii şi Poliţia au ajuns în acelaşi moment în benzinărie, din păcate, prea târziu, după ce primul ajutor i-a fost oferit de către un alt şofer român de tir. Firma de transport din Spania se va ocupa de repatrierea trupului neînsufleţit al românului, de îndată ce ancheta se va finaliza. DRP îşi exprimă convingerea că instituţiile abilitate vor face lumină în acest caz şi va continua să urmărească cu atenţie evoluţia situaţiei la nivel internaţional", se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.