Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Drulă își apără colega de partid urmărită penal de DNA: 'Indiferent câte dosare faceţi, nu cedăm!'

Catalin Drula

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, acuză o hărţuire a primarilor şi viceprimarilor USR, în contextul în care Flavia-Ramona Boghiu, viceprimar al Braşovului, este urmărită penal de DNA pentru abuz în serviciu.

  • „Disperarea celor care ştiu că li se apropie sfârşitul politic. Astăzi este despre hărţuirea primarilor şi viceprimarilor USR folosind instituţiile de forţă. Pe scurt, despre ce e vorba. Flavia Boghiu, viceprimarul USR al Braşovului, a fost chemată la DNA în urma unei plângeri făcute de viceprimarul PNL şi un dezvoltator imobiliar care voia să construiască blocuri pe dealurile Braşovului, dar a fost oprit de USR. E acelaşi rechin imobiliar care i-a transmis public Flaviei că vrea să o vadă în scaun cu rotile", scrie Drulă, pe Facebook.

El susţine că aleşii locali ai USR "sunt obişnuiţi să fie hărţuiţi zilnic" şi că nu există instituţie a statului aflată sub controlul PSD şi PNL care "să nu fi încercat să blocheze" primarii Uniunii Salvaţi România.

  • "Ne transmit disperaţi semnale să ne oprim. Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, vă spun din nou: nu cedăm! Alianţa Dreapta Unită merge înainte, cu şi mai multă îndârjire. Noi suntem sfârşitul puterii voastre politice şi ştiţi asta. Anul acesta, indiferent câte dosare faceţi şi ce alegeri mai comasaţi, veţi plăti pentru tot răul făcut României", mai scrie Drulă.

Clasat în primă fază

Liderul USR menţionează că dosarul este "atât de absurd, încât a fost clasat în primă fază", în anul 2022.

  • "Serviciul de Administrare Patrimoniu, instituţia care a dat în folosinţă spaţiul pentru organizarea unui eveniment cultural, era condusă, culmea ironiei, chiar de viceprimarul care a făcut plângerea penală. Un dosar atât de absurd, încât a fost clasat în primă fază, în anul 2022. Acum suntem în an electoral. Dosarul a fost redeschis. Convenabil pentru PNL. Suntem obişnuiţi cu astfel de presiuni", precizează Drulă.

Suspiciunile

Flavia-Ramona Boghiu, viceprimar al Braşovului, este urmărită penal pentru abuz în serviciu, conform unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Braşov, remis marţi.

Potrivit sursei citate, în perioada aprilie - august 2021, Flavia Boghiu şi şefa Serviciului Administrarea Patrimoniului şi Urbanism Comercial, Manolache Cristine, ar fi permis, în mod nelegal şi cu titlu gratuit, unei asociaţii să folosească imobilul denumit "Catacombe Braşov", aflat în proprietatea Primăriei Municipiului Braşov, pentru organizarea unor evenimente.

DNA susţine că prejudiciul produs Primăriei Municipiului Braşov este de 304.010 lei, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit, în acelaşi cuantum, pentru asociaţia respectivă.

Explicațiile viceprimarului

Flavia Boghiu a anunţat la rândul său că a fost invitată marţi la DNA, în urma unei plângeri făcute de viceprimarul PNL Sebastian Rusu şi dezvoltatorul imobiliar Garbis Kehayian.

"În 2021, Asociaţia Amural a desfăşurat în Catacombele de După Ziduri un proiect cultural unic în România - Braşov Underground Museum, la a cărui inaugurare am fost prezentă în calitate de viceprimar cu atribuţii în domeniul culturii. În urma acestui eveniment, în 2022, Viceprimarul PNL Sebastian Rusu mi-a făcut plângere penală. Ironic este că Serviciul Administrare Patrimoniu şi Urbanism Comercial, cel care se ocupă cu administrarea patrimoniului şi ocuparea temporară a domeniului public se afla în subordinea dânsului. Acest dosar a fost clasat în 2022. Ulterior, în urma unei noi plângeri făcute tot de viceprimarul Sebastian Rusu împotriva mea, dosarul a fost redeschis", a scris Boghiu, pe Facebook.

Ea a menţionat că este nevinovată şi că va colabora cu organele de anchetă "în speranţa ca acest dosar să fie soluţionat cât se poate de repede".

"În cazul în care acest dosar va fi trimis în judecată, îmi voi da imediat demisia din funcţia de Viceprimar al Braşovului şi din funcţia de Consilier Local, dar şi din toate funcţiile pe care le deţin în USR. Stau cu capul sus şi mă pot uita în ochii oricui referitor la activitatea mea din acest mandat", a mai precizat viceprimarul Flavia Boghiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.