Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Drum cu spini spre șefia Parchetului European - UE dă înapoi în privința numirii lui Kovesi / The Sunday Times

Captura TV
Laura Codruța Kovesi la Poliție

Alegerea Laurei Codruţa Kovesi în postul de procuror-şef european nu mai pare la fel de sigură ca în urmă cu câteva luni. Cel puţin asta cred jurnaliştii britanici de la „The Sunday Times”, într-un articol intitulat „UE dă înapoi în legătură cu înalta funcţie pentru Laura Codruţa Kovesi, coşmarul politicienilor români corupţi”.

Într-un interviu acordat publicaţiei, Kovesi vorbeşte despre presiunile PSD pentru a o împiedica să ajungă procuror-şef al Parchetului European.

„Au făcut asta fiindcă îmi făceam treaba. Nu a fost un atac personal, ci un semnal dat altor magistraţi: dacă întind coarda, vor avea soarta mea”, susţine fosta șefă DNA.

Carmen Dan, replică pentru Iohannis: 'Ştie foarte bine cum stau lucrurile'/ Aproape 10.000 de sesizări de vot multiplu

Jurnaliştii britanici estimează că toate aceste atacuri şi-ar fi atins ţinta într-o oarecare măsură, fiindcă politicienii europeni ar fi mai dispuşi să negocieze poziţia de procuror-şef al Parchetului European ca parte a unui pachet mai larg de posturi importante la conducerea Uniunii Europene.

Articolul are zeci de comentarii din partea cititorilor.

Părerile în ceea ce privește șansele Codruței Kovesi de a ajunge șefa Parchetului European sunt însă contradictorii. Negocierile privind alegerea procurorului-şef european urmează să înceapă din nou odată cu constituirea noului Parlament European ales pe 26 mai. Cele două instituţii, Parlamentul European şi Consiliul Uniunii Europene, ar putea ajunge la un acord, dar procedura nu se va relua de la zero, ci va continua de unde a fost suspendată. Pentru candidatul României, Laura Codruța Kovesi, șansele cresc, declara în 8 iunie, pentru digi24.ro, europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.