Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Drumarii intervin pe Transalpina - Între Rânca și Obârșia Lotrului stratul de zăpadă are 4 metri

facebook.com
zapada Muntii Tarcu

Drumarii din Gorj intervin, marți, pe DN 67C – Transalpina, pentru a îndepărta zăpada de pe carosabil, având speranța că până în minivacanța de Paști vor reușit să deschidă parțial drumul. Intervenția este dificilă, deoarece, pe alocuri, zăpada are și patru metri înălțime potrivit mediafax.

Potrivit reprezentanților Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu, începând de marți, pe DN 67C, tronsonul Rânca - Obârșia Lotrului, se intervine pentru a fi îndepărtată zăpada de pe carosabil.

„Intervenția este dificilă din cauza stratului de zăpadă tasat care depășește în unele zone înălțimea de 4 metri. Autofrezele nu pot acționa în aceste zone, deoarece exista riscul deteriorarii lor”, spun reprezentații Secției Drumuri Naționale Târgu Jiu.

Astfel, drumarii folosesc încărcătoarele frontale pentru îndepărtarea cantităților de zăpadă depuse pe drum, iar autofrezele intervin doar acolo unde este posibil.

Potrivit acestora, se fac eforturi ca sectorul de drum cuprins între Rânca și Vârful Păpușa să fie deschis până la minivacanța de Paști.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.