Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Drumul principal din satul Viscri, locul de suflet al Regelui Charles al III-lea, a fost reabilitat

metro.co.uk
Charles

Drumul principal din satul Viscri, unde regele Charles al Marii Britanii deține o casă, a fost reabilitat, în cadrul unui proiect finanțat cu fonduri europene.

Potrivit unui comunicat al Consiliului Județean Brașov, drumul face parte din DJ 104 L Dacia - Viscri - Buneşti. Lucrările de execuție s-au încheiat pe întreaga lungime, de 15,06 kilometri, a acestui drum.

Primele două tronsoane, cel cuprins între satul Dacia şi intrarea în satul Viscri şi cel de la ieşirea din Viscri spre Buneşti, au fost finalizate şi recepţionate în cursul anului trecut, iar joi s-a declanșat procedura de recepție la terminarea lucrărilor pentru modernizarea segmentului situat în intravilanul satului Viscri, în lungime de 761 de metri, conform Mediafax.

Contractul de lucrări pentru segmentul din Viscri a inclus refacerea drumului principal din sat, respectând cerinţele stabilite prin avizul Direcţiei pentru Cultură Braşov din punctul de vedere al soluţiei tehnice şi al materialelor folosite, având în vedere că Viscri are statutul de sit rural UNESCO.

Astfel, partea carosabilă a fost alcătuită din pavele abnorme din bazalt, cu o înălţime de 11-13 cm, montate într-un strat de nisip cu o grosime de 3-5 cm. Pietruirea existentă a fost consolidată cu lianţi hidraulici speciali, carosabilul fiind încadrat cu borduri din piatră fasonată, iar acostamentele s-au realizat din piatră spartă, în spatele bordurilor. Șanțurile au fost pavate cu piatră naturală. De asemenea, s-au realizat un podeț dalat, alei de acces și racordări la drumuri construite din piatră spartă şi balast, fiind semnalizată restricția de viteză de 25 km/h în intravilanul satului Viscri.

Valoarea totală a contractului a fost de 3.091.549,69 lei.

Proiectul „Modernizare și reabilitare DJ 104 L Bunești - Viscri - Dacia (15,06 km)”, în valoare totală de 24.495.058,94 lei, a fost finanţat iniţial în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală, iar în anul 2018 a fost preluat în Programul Operaţional Regional 2014-2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.