Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DSP Arad a amendat cu 30.000 lei un cămin de bătrâni pentru că a raportat târziu trei decese de COVID-19

amenda

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Arad a aplicat o amendă de 30.000 de lei unui cămin de bătrâni din municipiul Arad, pentru că a raportat cu întârziere trei decese de COVID-19 înregistrate în rândul beneficiarilor centrului.

Şeful DSP Arad, Horea Timiş, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că verificările au fost făcute pentru că, în ultimele 24 de ore, la DSP au fost raportate 26 de decese de COVID-19, din tot judeţul, cele mai multe de până acum de la declararea pandemiei. Astfel, s-au făcut verificări şi s-a constatat că 19 dintre decese au fost raportate corect, iar şapte cu întârziere, dintre care cele trei la căminul amendat.

Citește și: Situație absolut scandaloasă în Vaslui. Un fost traficant de minore a ajuns consilier județean

"În urma controlului, la unitatea respectivă s-a constatat un cumul de neconformităţi. Pe lângă raportarea cu întârziere a deceselor, au fost găsite nereguli privind gestionarea deşeurilor şi de neconformităţi cu privire la materialele sanitare folosite, astfel că s-a aplicat o amendă de 30.000 de lei", a spus Timiş.

El a spus că mai sunt probleme cu raportarea deceselor, "dar niciodată nu a fost cazul ca o unitate să nu raporteze trei decese".

Conform DSP Arad, de la începutul pandemiei, 7.303 persoane au fost confirmate infectate cu SARS-CoV-2, din care 135 în ultimele 24 de ore, iar 299 de persoane au decedat de COVID-19.

Marţi, rata incidenţei era de 4,89 la mia de locuitori la nivelul judeţului şi de 7,19 la mia de locuitori la nivelul municipiului Arad.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.