Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DSP Iași a primit încă 23.500 de doze de vaccin antigripal

MFE
Vaccinare

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi a anunţat că luni a primit de la Ministerul Sănătăţii cea de-a patra tranşă de vaccin antigripal, care constă în 23.520 de doze de Influvac, anunță AGERPRES.

Purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi, Marius Voicescu, a declarat că dozele de vaccin vor fi direcţionate medicilor de familie pentru continuarea imunizării persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, personalului medico-sanitar dar şi persoanelor din celelalte grupe de risc, precum copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, în cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii.

Citește și: Un medic ATI RUPE TĂCEREA după tragedia de la Piatra-Neamț: Oricare dintre secțiile ATI se poate găsi mâine în aceeași situație

Pe 14 septembrie, Ministerul Sănătăţii a început campania de vaccinare prin distribuţia primelor doze către Direcţiile de Sănătate Publică în vederea începerii imunizărilor, DSP Iaşi primind o primă tranşă de 15.600 de doze de vaccin antigripal Influvac. La sfârşitul lunii septembrie a fost trimisă o nouă tranşă, de 4.400 de doze de vaccin gripal Vaxigrip, destinate imunizării copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 3 ani la care este recomandată vaccinarea. Cea de-a treia tranşă, reprezentând 23.400 de doze Influvac, a ajuns la DSP Iaşi pe data de 19 octombrie. Restul dozelor de vaccin vor fi distribuite în lunile noiembrie şi decembrie pentru continuarea vaccinării antigripale gratuite a populaţiei la risc.

În cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii sunt imunizate persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, conform recomandărilor OMS şi ECDC.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.