Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DSP Prahova SE REVOLTĂ în plin focar de coronavirus: Ar trebui să fie detașați specialiști, NU SĂ ne rugăm de ei

Ro Health Review
UPU spital

Revoltă la DSP Prahova, din cauza creșterii numărului de cazuri de coronavirus.  Directorul instituției spune că aici ar trebui să fie detașați oameni. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Prahova a solicitat suplimentarea cadrelor medicale care se ocupă de tratarea pacienţilor cu COVID-19 internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti. Unitatea se confruntă cu deficit major de personal, atât în ceea ce priveşte gestionarea cazurilor de infectare cu SARS-Cov-2 şi pe cea a urgenţelor, iar medicii care lucrează în spital nu mai fac faţă programului supraîncărcat. Directorul DSP Prahova, Bogdan Nica, consideră că legea ar trebui să permită detaşarea medicilor, câte 30 de zile, conform News.ro.

Citește și: Viorel Cataramă vine cu DATE OFICIALE: Înformațiile despre morții de coronavirus sperie populația să accepte DICTATURA

 

”Este deficit de personal de Unitatea de Primiri Urgenţe şi pe terapia COVID. Am făcut solicitare la Centrul Naţional să prelungească detaşarea medicilor rezidenţi şi să mai aducă încă doi la spitalul din Ploieşti”, a declarat, marţi, directorul DSP Prahova, Bogdan Nica, pentru News.ro.

Acesta a precizat că ar fi nevoie de 20 de cadre medii şi de cinci medici pentru gestionarea cazurilor de COVID-19 internate la Spitalul din Ploieşti.

Nica a explicat că patru medici au gestionat terapia COVID-19, doi medici au plecat din unitatea sanitară din Ploieşti şi au rămas doi medici care să gestioneze aceste cazuri.

”Măcar doi medici să mai trimită şi ne descurcăm pe cotă de avarie”, a adăugat şeful DSP Prahova.

Bogdan Nica a precizat că ar trebui să existe o lege care să permită detaşările specialiştilor în acele spitale în care cadrele medicale care gestionează de luni de zile cazurile de infectări cu SARS-Cov-2 nu mai fac faţă situaţiei.

”Ar trebui ca legea să permită autorităţilor de sănătate publică, în speţă Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, să poată detaşa medici specialişti acolo unde este nevoie, pentru o perioadă de 30 de zile apoi să fie înlocuiţi nu să ne rugăm de ei, cu acordul lor. Aşa, nimeni nu îşi dă acordul”, a mai afirmat Bogda Nica.

Surse din spital au declarat că situaţia este una ”foarte serioasă”, pentru că multe dintre cadrele medicale care gestionează cazurile COVID-19 nu mai rezistă, iar din această cauză relaţiile dintre cadrele medicale de la ATI şi Chirurgie sunt unele foarte tensionate.

În acest context, aceleaşi surse au declarat că ministrul Sănătăţii a mers luni la spitalul din Ploieşti unde a avut o discuţie cu colegii săi medici.

În ultimele zile, alţi doi medici de la Spitalul Judeţean din Ploieşti şi unul de la Spitalul Orăşenesc Băicoi au fost diagnosticaţi cu COVID-19.

Conform datelor oficiale, de la începutul epidemiei şi până marţi, în judeţul Prahova, 845 persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu noul coronavirus.

Dintre acestea 42 au decedat, iar 167 au fost declarate vindecate şi externate.

În spitalele din Prahova unde sunt trataţi bolnavi diagnosticaţi cu COVID-19, în secţiile de Terapie Intensivă, sunt internaţi 14 pacienţi, dintre care nouă sunt intubaţi.

În ultimele 24 de ore la nivelul judeţului s-au înregistrat două decese cauzate de COVID-19, fiind vorba despre doi bărbaţi cu vârste de 69, respectiv 77 de ani, ambii cu alte afecţiuni medicale grave.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.