Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DSP recrutează elevi din şcolile postliceale sanitare pentru spitalele din judeţ

www.spl.palade.ro
Elevi sanitari

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, recrutează, pe bază de voluntariat, elevi ai şcolilor postliceale sanitare din judeţ, începând cu anul II de studiu, care vor activa în unităţile sanitare din Vrancea, a anunţat, miercuri, Instituţia Prefectului judeţului Vrancea, potrivit Agerpres.

"DSP Vrancea, în colaborare cu şcolile postliceale sanitare care activează pe raza judeţului Vrancea, vor întreprinde măsurile care se impun pentru recrutarea, pe bază de voluntariat, a elevilor din cadrul acestora, începând cu anul II de studiu, în vederea punerii în aplicare a prevederilor art. 8 din Ordinul nr.74521/17.03.2020 al Comandantului acţiunii, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Secretar de Stat dr. Raed Arafat", a precizat, într-un comunicat e presă, Prefectura Vrancea.

Potrivit sursei citate, elevilor din şcolile postliceale sanitare şi voluntarilor care vor activa în unităţile sanitare de pe raza judeţului li se vor asigura nevoile de cazare şi hrană.

Citește și: Pacienții devin imuni după ce se vindă de coronavirus, apreciază cercetătorii! Cu semnul întrebării rămân, însă, oamenii cu deficiențe imune

"Instituţiile membre în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea şi Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă vor întreprinde măsuri în vederea identificării unor spaţii de cazare şi a resurselor necesare asigurării alimentaţiei necesare şi a altor nevoi de întreţinere (cu excepţia asistenţei medicale), pentru studenţii, elevii din şcolile postliceale sanitare şi voluntarii care vor activa în unităţile sanitare de pe raza judeţului Vrancea.

Peste 700 de persoane din judeţul Vrancea se aflau, miercuri seara, în izolare la domiciliu, alte 32 de persoane se aflau în carantină instituţionalizată, iar două persoane au fost confirmate pozitiv pentru COVID-19. Inspectorii sanitari din cadrul DSP Vrancea au aplicat amenzi în valoare de 50.000 lei unui număr de cinci persoane pentru nerespectarea autoizolării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.