Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DSVSA a închis cantina Colegiului 'Minulescu' și a amendat unitatea cu 10.000 de lei, după ce zeci de elevi au ajuns la spital cu probleme digestive

MEN
banci scoala clasa goala

Activitatea cantinei Colegiului Naţional "Ion Minulescu" Slatina a fost suspendată şi unitatea a fost sancţionată cu 10.000 lei, după ce miercuri, în urma înregistrării a peste 20 de cazuri de elevi care au ajuns la spital cu simptome digestive, inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Olt au efectuat verificări şi au constat mai multe neconformităţi, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al DSVSA Olt, miercuri dimineaţă, după apariţia a 21 de cazuri de suspiciune de toxinfecţie alimentară în rândul elevilor de la Colegiul Naţional "Ion Minulescu" Slatina, inspectorii sanitari s-au deplasat la cantina colegiului pentru efectuarea anchetei epidemiologice.

Inspectorii DSVSA au constat mai multe neconformităţi şi au prelevat probe din materiile prime pentru a le analiza în laborator, iar ancheta continuă, în vederea stabilirii sursei de contaminare.

Printre neconformităţile constatate de inspectorii DSVSA la cantina Colegiului "Minulescu" se numără: deficienţe structurale (infiltraţii pe tavane pe zone restrânse); monitorizarea temperaturii în spaţiile cu regim termic nu se face corespunzător; nu există evidenţe pentru operaţiunile de dezinfecţie, dezinsecţie, deratizare; dosarele medicale ale personalului angajat nu sunt vizate din luna septembrie 2021.

"Ca urmare a neconformităţilor constatate a fost aplicată sancţiune contravenţională conform H.G. 984/2005, cu modificările ulterioare, în valoare de 10000 lei. S-a aplicat şi o sancţiune complementară de suspendare a activităţii obiectivului cantină, până la remedierea deficienţelor", precizează DSVSA Olt.

O anchetă epidemiologică în acest caz derulează şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt.

Începând din seara zilei de 24 mai, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, la UPU şi la Pediatrie s-au prezentat 21 de copii cu vârste între 6 şi 18 ani, toţi prezentând simptomatologie digestivă (greţuri, vărsături, scaune diareice, cefalee, frisoane, dureri abdominale) potrivit managerului unităţii spitaliceşti, Angela Nicolae.

Celor 14 copii internaţi, dintre care 11 în secţia Boli Infecţioase şi trei în secţia Pediatrie, li s-au prelevat probe biologice, rezultatele urmând a fi folosite în cadrul anchetei DSP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.