Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DSVSA Alba a aplicat amenzi în valoare de peste 40.000 de lei timpul controalelor efectuate în weekendul de 1 Mai

www.telemneamt.net
Politia amenzi localuri

Nerespectarea condiţiilor de igienă şi deficienţele privind manipularea produselor alimentare au fost principalele nereguli constatate de către inspectorii sanitar-veterinari din Alba în timpul controalelor efectuate în weekendul de 1 Mai, fiind aplicate amenzi în valoare totală de peste 40.000 de lei, potrivit unui comunicat transmis, marţi, AGERPRES.

"La nivelul DSVSA Alba s-au constituit echipe de control care, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică (29 aprilie - 1 mai), au derulat verificări tematice în unităţi de vânzare cu amănuntul, unităţi de alimentaţie publică, pizzerii, cantine, unităţi de catering, cofetării, patiserii, laboratoare de cofetărie/patiserie, pensiuni turistice (cu bloc alimentar), unităţi de tip hipermarket/supermarket, magazine alimentare. Acţiunile de verificare s-au concentrat pe prevenţie şi îndrumare, iar amenzile au fost acordate în principal în situaţia în care inspectorii sanitari veterinari au apreciat că sănătatea consumatorilor este pusă în pericol", a declarat, potrivit comunicatului, directorul executiv al DSVSA Alba, Vasile Spînu.

Au fost efectuate 77 de acţiuni de control, în urma cărora au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 40.100 de lei, ca urmare, în principal, a nerespectării condiţiilor de igienă. De asemenea, au fost constatate deficienţe privind manipularea produselor alimentare, nerespectarea normelor stabilite de Autoritatea Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare, depozitare şi de valorificare a produselor alimentare, precum şi a instalaţiilor, utilajelor şi a ustensilelor de lucru folosite, ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare în vederea depozitării, transportului şi valorificării.

Totodată, au fost depistate neconformităţi privind modul de păstrare a materiilor prime şi a alimentelor preparate, respectiv nu a fost dispusă curăţarea şi dezinfectarea periodică a spaţiilor în care au fost manipulate şi preparate produsele alimentare.

Potrivit sursei citate, acţiunea tematică de 1 Mai a avut şi o "componentă importantă" de consiliere şi îndrumare a agenţilor economici verificaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.