Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dubai va deveni primul oraş din Orientul Mijlociu înscris în Ghidul Michelin

Fair Observer
Dubai

Dubai va deveni primul oraş din Orientul Mijlociu care va avea o selecţie de restaurante ce vor fi incluse în Ghidul Michelin, au anunţat marţi reprezentanţii celebrului ghid gastronomic francez, relatează AFP.

"Suntem bucuroşi să anunţăm că Dubai s-a alăturat familiei ghidului Michelin. Echipa noastră de inspectori se află deja pe teren pentru a alcătui prima selecţie de restaurante, iar acea listă va fi dezvăluită în luna iunie", a declarat Gwendal Poullennec, directorul internaţional al ghidurilor Michelin, într-un comunicat.

Dubai, unul dintre cele şapte emirate din componenţa Emiratelor Arabe Unite, este cea de-a 36-a destinaţie internaţională şi prima din Orientul Mijlociu în care sunt trimişi inspectori ai faimosului ghid cu coperţi roşii, care vor avea misiunea de a îi descoperi pe "cei mai buni reprezentanţi ai gastronomiei".

Cu peste 7,2 milioane de turişti primiţi anul trecut şi o populaţie alcătuită într-un procent de aproximativ 90% din expatriaţi, bogatul emirat din zona Golfului Persic mizează pe "mii de restaurante care servesc preparate variate, de la bucătărie gastronomică la street-food", a subliniat Issam Kazim, directorul instituţiei publice Dubai Corporation for Tourism and Commerce Marketing, potrivit Agerpres.ro.

Restaurantele din Dubai, dintre care unele au fost deschise de maeştri bucătari renumiţi pe plan mondial, vor fi testate şi evaluate conform criteriilor aplicat de Ghidul Michelin în toate ţările sale membre din Europa, Asia şi America de Nord.

Ele vor putea astfel să obţină prestigioasele stele - una, două sau trei - care recompensează excelenţa culinară, precum şi distincţia Bib Gourmand, decernată micilor restaurante care servesc preparate de o calitate excelentă şi la preţuri mici.

Creat în 1900 de fraţii Andre şi Edouard Michelin pentru a se adresa pasionaţilor de călătorii cu automobilul, Ghidul Michelin a devenit de-a lungul anilor o referinţă pentru amatorii de gastronomie din lumea întreagă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.