Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dubla măsură de la PRO TV. Postul de televiziune a încercat să intimideze presa

pro tv sigla

Notificarea trimisă de PRO TV către alte redacții de presă, prin care se cere ca subiectul infectării cu COVID-19 în rândul unor angajați ai postului de televiziune să nu fie discutat, este o veritabilă încercare de intimidare a presei și nu are forță juridică. Afirmațiile îi aparțin Ioanei Avădăni, de la Centrul pentru Jurnalism Independent.

“Nu poate interzice nimeni dezbaterea unui subiect. Din oficiu. De regulă, problemele în dezbaterea unui subiect apar în momentul în care articolul este pregătit și atunci se constată dacă s-au încălcat limitele legale privind viața privată, dacă s-au încălcat datele personale. Deci problemele apar în modul în care este construit subiectul, nu în subiectul ca atare. Așa că ideea de a interzice cuiva să trateze un subiect oricare ar fi el este de râs, dacă n-ar fi de plâns. Notificarea aceea nu este decât un mijloc de intimidare”, spune Ioana Avădani, pentru Libertatea.

O reacție similară a avut și Mircea Toma, președintele ActiveWatch, care spune că PRO TV a încercat să extindă către instituție protecția datelor personale care se referă doar la persoanele fizice, invocând un regulament european.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.