Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dubla măsură în cazul Predoiu e folosită pe motiv de Kovesi. Disciplinare, plus scindarea PNL (Cozmin Gusă)

Agerpres
predoiu kovesi

N-am urmărit în direct interviul lui Cătălin Predoiu acordat Ioanei Ene Dogioiu dar, ascultând a doua zi un comentariu la tv (Ionela Arcanu la Realitatea PLUS) despre ideile principale, am fost sigur că va începe un mare atac contra liberalului. Referindu-se la ofensiva/presiunea Laurei Kovesi asupra ICCJ pentru soluționarea mai rapidă a cazului său, unde s-a decis obligarea procurorilor să finalizeze dosarul de corupție al Laurei Kovesi pînă la 1 iunie, Predoiu a zis: „Această hotărâre trebuie dusă la îndeplinire cât mai rapid cu putință, dar nu cu prețul sacrificării calității actului procesual”.

Normal, clar, corect, dar care declarație nu acoperă și nici nu explică târnosirea justiției românești în ultimii ani, doar cu scopul albirii lui Kovesi. Predoiu nu a făcut nici un gest de vitejie deci, însă a fost suficient pentru ca să declanșeze ofensiva contra sa, motivată public însă de altceva, respectiv greșeala fortuită în exprimarea despre cazul Hosu, soțul fostei șefe DIICOT ce a părăsit sistemul pentru că n-a fost pe placul Factorului Extern (utilă și observația lui Victor Ciutacu ce-a reclamat neprofesionalismul moderatoarei, prietenă apropiată cu Kovesi, care n-a remarcat greșeala). Predoiu și-a cerut scuze a doua zi, dar a folosit neinspirat (sau prost sfătuit?!) termenul de ''surse neoficiale'', din care eu am priceput presă sau ceva ce nu ține de instituțiile statului, dar cei tocmiți să-l pedepsească pentru că a îndrăznit să ceară justiției să fie corectă în cazul Kovesi, l-au interpretat ca imixtiune în procedurile legale și acum îi cer demisia. E interesant de consemnat că dușmanii lui Predoiu de azi sunt aceiași cu cei ce-l susțineau în ultimele luni de siluire a justiției, când Constituția a fost terfelită prin decizia de a se da greutate mai mare deciziilor CJUE. Aici apare dubla măsură, iar aberația e mare deoarece se reclamă demiterea lui Predoiu pentru că a zis în sfârșit ceva corect, dar care poate strica jocurile destinate albirii lui Kovesi, însă a fost lăsat în pace, ba chiar lăudat, atunci când a coordonat punerea între paranteze a Constituției, deci vulnerabilizarea ordinii de drept în statul român, deziderat impus în mod evident tot de către Factorul Extern, ce-și folosește cozile de topor românești în mod samavolnic.

Așadar, demiterea lui Predoiu este cerută în scopul disciplinării oricui mai îndrăznește să se exprime despre dosarele lui Kovesi în acest fel, dar se vrea a fi folosită pentru declanșarea războiului intern în PNL, unde Predoiu joacă azi într-un rol discret, dar extrem de influent, direct proporțional cu numărul justițiabililor PNL, ce stau atârnați doar de capete de ață, despre ale căror dosare ministrul știe multe. Ca să confirme parcă ce zic eu aici, ''Cîțu - Big Time'' s-a grăbit să anunțe înființarea unei platforme interne în PNL, și a făcut asta în mod concomitent cu mesajele bateriei din presă care cere demisia lui Predoiu. Din Forumul de Dreapta anunțat de către abulicul de Cîțu mai face parte deocamdată doar Dan Vâlceanu, celălalt om al rezerviștilor lui Coldea, ce-a cerut săptămâna trecută demisiile lui Ciucă și Bode, dar sunt pregătiți să adere, odată cu declanșarea ''incendiului'' la liberali, și alți lideri, de tipul Iulian Dumitrescu, adică unii prinși în insectarul rezerviștilor.

Ziceam alaltăieri că degringolada în interiorul PNL e instalată de câteva luni bune (se vede asta și din (non)reacțiile lor în cazurile Bode și Predoiu), iar demiterea ministrului justiției acum, și sub o asemenea motivație, poate însemna declanșarea scindării partidului. Iar dacă asta se va întâmpla, apoi să fiți siguri că se reamestecă toate cărțile din jocul de putere intern, mai ales că și PSD-ul e vizat de același gen de Operațiune.

Cozmin Gușă

P.S. Gafa lui Predoiu afectează în mod direct decizia din februarie în cazul Hosu, unde era predictibilă achitarea, însă acum devine problematică, deci aici justiția ar trebui să se sesizeze cumva, verdictul în dosar a fost influențat pe cale de consecință, dar în defavoarea inculpatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.