Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dublu eșec pentru DNA - Fostul primar Gheorghe Ștefan 'Pinalti', achitat definitiv în două dosare

gheorghe stefan pinalti

Curtea de Apel Târgu Mureș a pronunțat sentința definitivă de achitare, luni 17 ianuarie, în două dintre dosarele de corupție ale fostului primar al municipiului PIatra Neamț, Gheorghe Ștefan.

Potrivit presei locale, în primul dosar este vorba de acuzația de trafic de influență formulată de DNA Bacău, potrivit căreia Gheorghe Ștefan ar fi primit o mită de 200.000 lei de la administratorul unei firme. În schimb, primarul de atunci urma să-l ajute să obțină un contract de lucrări finanțat din fonduri europene nerambursabile prin Agenția de Plăți și Dezvoltare Rurală și Pescuit.

Sentința de la Târgu Mureș, unde a fost strămutat procesul, a menținut prima hotărâre a Tribunalului Neamț. Achitarea de la tribunal a fost motivată prin de lipsa probelor din dosar.

În al doilea dosar în care a fost achitat, Gheorghe Ștefan a fost acuzat de finanțarea nelegală a clubului de fotbal FC Ceahlăul. Ancheta a pornit de la denunțul făcut de Petru Paleu. Procurorii au arătat că Gheorghe Ștefan ar fi cerut directorului SC Construcții Hidrotehnice SA Iași un procent de 3% din contractele de lucrări încheiate cu Hidroelectrica SA pe râul Siret.

Dosarul a fost judecat în primă instanță la Tribunalul Neamț, care l-a achitat pe fostul primar tot din lipsă de probe. Curtea de Apel Târgu Mureș a respins ca nefondat apelul procurorilor anticorupție, menținând prima sentință.

Ambele dosare au fost reunite de Curtea de Apel Bacău, unde a început judecarea apelului, înainte ca Gheorghe Ștefan să solicite strămutarea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.