Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ducesa de Cambridge i se alătură soţului ei, prinţul William, pentru a vizita Scoţia

reuters.com
william kate aniversare 10 ani

Kate, ducesa de Cambridge, se alătură luni soţului ei, prinţul William, într-un turneu pe care cuplul princiar îl efectuează în această naţiune britanică, informează DPA.

Kate i se alătură ducelui de Cambridge pentru a vizita împreună Edinburgh şi Fife, după care se vor îmbarca în prima lor călătorie oficială în insulele Orkney.

Prinţul William, care a fost numit Înalt comisar al Adunării Generale a Bisericii Scoţiei la începutul acestui an de către bunica sa, regina Elisabeta a II-a, şi-a început vineri vizita în Scoţia, scrie Agerpres.ro.

Printre activităţile la care a luat parte până în prezent s-au numărat redeschiderea Adunării Generale (forul care guvernează Biserica Scoţiei), vizionarea finalei cupei Scoţiei, un test-drive al unui automobil electric 4x4 şi o vizită la un centru de îngrijire pentru vârstnici.

Activităţile în care vor fi implicaţi ducele şi ducesa în această săptămână includ vizitarea unor proiecte ecologice înaintea summitului privind schimbările climatice COP26 de la Glasgow, care va avea loc spre finalul anului, şi găzduirea unui eveniment de cinema pentru angajaţii din sectorul sanitar.

Cei doi vor revizita totodată universitatea pe care au absolvit-o, St Andrews University, unde s-au cunoscut şi s-au îndrăgostit.

Vizita se va finaliza joi.

''Ducele este onorat să îndeplinească rolul de Înalt Comisar al Adunării Generale a Bisericii Scoţiei anul acesta'', a precizat un purtător de cuvânt al Palatului Kensington.

''Atât el, cât şi ducesa aşteaptă cu nerăbdare să petreacă timp în Scoţia, să asculte mulţi oameni vorbind despre subiectele care îi interesează şi să celebreze persoanele care au făcut tot ceea ce le-a stat în putinţă pentru a-şi susţine comunităţile pe parcursul anului trecut'', a mai precizat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.