Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Duma de Stat a Rusiei a aprobat un proiect de lege privind impozitarea criptografică

feedbinary.com
bitcoin criptomonede rusia

Serviciul Federal de Fiscalitate din Rusia (FNS) monitorizează activ piața criptomonedei pentru a preveni evaziunea fiscală, a declarat șeful FNS, Daniil Egorov.

Criptomonedele pot cauza „eroziune semnificativă” a bazei fiscale a Rusiei, a argumentat Egorov într-un interviu de luni pentru publicația locală RBC, conform cointelegraph.com

Dar tranzacțiile cu criptomonede sunt încă urmăribile și ar trebui raportate, a spus oficialul, adăugând că FNS este gata să implementeze sisteme automate de urmărire pentru a procesa volume mari de date.

„Când intri în spațiul digital, tot lași o urmă undeva. Și este o chestiune de timp până când această potecă este identificată”, a declarat Egorov.

Oficialul a menționat, de asemenea, că FNS vine acum cu modalități de a răspunde practicilor de evaziune fiscală cripto, deoarece autoritatea caută să limiteze o astfel de activitate, mai degrabă decât să o identifice. „Am dori să găsim soluții care să închidă o problemă ca fenomen, mai degrabă decât să identificăm acțiunile unui anumit jucător”, a adăugat Egorov.

Duma de Stat a Rusiei a aprobat un proiect de lege privind impozitarea criptomonedelor în prima lectură în februarie 2021, care le impune rezidenților să raporteze tranzacțiile cripto cu o sumă totală care depășește 7.800 USD pe an . Pentru a merge mai departe cu a doua lectură, parlamentarii au decis să desemneze o comisie responsabilă, Comisia Dumei de Stat pentru buget și impozite, la mijlocul lunii octombrie.

Potrivit lui Serghei Khitrov, fondatorul evenimentului rusesc de criptomonede Blockchain Life, întreprinderile cripto din Rusia ar putea genera taxe în valoare de până la 4 miliarde de dolari pe an. Potrivit acestuia, comunitatea cripto locală a demonstrat până acum un „eșec total” în a înțelege cum să plătească taxe pe cripto.

Vestea vine în timp ce parlamentarii americani luptă împotriva modificărilor regulilor de raportare a impozitelor pentru tranzacțiile cripto de peste 10.000 de dolari în proiectul de lege de infrastructură nou adoptat. Proiectul de lege a fost aprobat inițial de Senat în august, care a fost primit cu o propunere de amendament de compromis de către un grup de șase senatori, inclusiv senatorul Cynthia Lummis pro-bitcoin ( BTC ).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.