Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Duma se Stat din Rusia pregătește simplificarea procedurii de acordare a pașapoartelor rusești locuitorilor Transnistriei

transnistria

Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului federal rus) ar putea aproba în curând decizia privind eliberarea de paşapoarte ruseşti pentru locuitorii Transnistriei după o procedură simplificată, a anunţat duminică seara Aleksandr Iaroşciuk, deputat în Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului federal rus) din partea partidului puterii, Rusia Unită, într-un interviu pentru postul de televiziune transnistrean TSB, citat de agenţia de presă rusă RIA Novosti potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, guvernul de la Moscova înţelege problemele tuturor republicilor autoproclamate (şi nerecunoscute - n.r.), între care Republica Populară Doneţk (DNR), Republica Populară Lugansk (LNR) şi Transnistria, precum şi problemele cetăţenilor ruşi care trăiesc în respectivele regiuni.

'Voinţa politică s-a manifestat recent în privinţa DNR şi LNR. Cred că, printr-o activitate comună, o decizie politică va fi luată în curând' şi în privinţa Transnistriei, a afirmat deputatul rus.

Preşedintele rus Vladimir Putin a emis la sfârşitul lunii aprilie un decret prin care Rusia simplifică accesul la cetăţenia Federaţiei Ruse pentru locuitorii din Doneţk şi Lugansk, zone controlate de rebelii proruşi în estul Ucrainei.

În interviu, Iaroşciuk a subliniat că, pe baza propunerilor făcute de locuitorii Transnistriei, s-au făcut deja modificări la legile necesare pentru simplificarea procedurii de acordare a cetăţeniei ruse transnistrenilor.

În plus, Moscova va finanţa construcţia unei serii de obiective în Transnistria, a căror construcţie a fost începută în trecut, şi va furniza Tiraspolului troleibuze şi echipamente comunale.

Moscova a acordat numai în 2017 cetăţenia rusă unui număr de 9.185 de locuitori ai Transnistriei, declarase în 2018 fostul ambasador al Rusiei în Republica Moldova, Farit Muhametşin, conform Radio Chişinău.

Potrivit unor date neoficiale, circa 200.000 de transnistreni ar deţine la ora actuală cetăţenia rusă dintr-o populaţie de aproximativ 500.000 de locuitori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.