Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dumitrașcu trage un semnal de alarmă privind pericolul de la Radet

Gabriel Dumitrascu Facebook.com
Gabriel Dumitrascu

După ce au apărut in presă informatii privind pierderea unei mari cantități de apă din cauza tevilor învechite pe care la are Radet, Vicepresedintele PNL București, Gabriel Dumitrașcu, atrage atenția asupra unui nou pericol care îi pândește pe bucureșteni.  Conform spuselor lui Dumitrașcu, în cazul în care pierderile de apa din rețea totalizează 2300 mc pe oră,  sistemele de protecție  opresc automat centralele, ceea ce va duce la oprirea totală a căldurii. În postarea scrisă pe o rețea de socializare, liberalul spune că a scris mai demult o strategie pentru rezolvarea acestei situații grave, dar autoritățile au ignorat la acea vreme soluțiile propuse. Redam mai jos postarea integral

Încă 2-3 avarii mari și urmează  zile „fierbinți”pentru bucureșteni.

De câteva zile se rostogolește pe presa informația că prin sistemul de conducte al RADET se pierd peste 2000 mc de apă fierbinte în fiecare oră. Pe lânga faptul că informația e veche, mai e și publică din iunie 2017, când a fost aprobata de Consiliul General al Municipiului București „Strategia de alimentare cu energie termică în sistem centralizat”. La aceea vreme criticam public amatorismul și lipsa de viziune a strategiei și făceam apel la consilierii municipali să nu o aprobe. Tot atunci spuneam, pentru prima oară, că apa fierbinte pierdută pe parcursul unui an, peste 10,5 milioane mc, este suficientă să umple lacul Herăstrău și să-l transformam în cel mai mare lac termal al Europei. Consilierii municipali sau Primarul General, dacă citeau atunci strategia, nu s-ar mai fi arătat atât de surprinși acum de cantitatea enormă de apă fierbinte care se pierde.

Le mai spun consilierilor și Primarului General de ce este semnificativă și alarmantă această cantitate, lucru care nu e scris in strategie.

Când pierderile totalizeaza peste 2300 mc pe oră, sistemele de protectie automată, pentru a preveni incidentele, opresc centralele și atunci tot Bucureștiul rămâne fara căldură.

Încă 2-3 avarii mari și urmează  zile „fierbinți”pentru București.

Programul de soluții l-am propus de 3 ani, dar cine să-l citească și cine să-l înțeleagă?

Acum vă este mai clară gravitatea situației?

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.